kestävä kehitys

UPM kiihdyttää fossiilisista polttoaineista luopumista

Sähkökattiloiden käyttöönotto on merkittävä askel UPM:n pyrkimyksissä saavuttaa 2030-tavoitteensa, joka on vähentää käyttämiensä polttoaineiden ja ostosähkön hiilidioksidipäästöjä 65 prosentilla. Uudet sähkökattilat auttavat leikkaamaan fossiilisten polttoaineiden

Lasipallo metsässä sammaleen päällä.

Vihreä siirtymä edellyttää panostuksia oppimiseen

Vihreän siirtymän osaamistarpeita on puitu Etlan tutkimusjohtaja Antti Kauhasen ja tutkija Olli-Pekka Kuuselan kirjoittamassa artikkelissa, joka pohjautuu Etlan, Demoksen, Syken ja Jyväskylän yliopiston yhteishankkeen toukokuussa

Valmetin Aasian ja Tyynenmeren aluejohtaja Petri Paukkunen keskustelee kansainvälisten asiakkaiden kanssa.

Kymmenen kansallisuuden johtoryhmässä 

Pitkän linjan valmetlainen Petri Paukkunen aloitti työnsä yrityksessä asiantuntijana 1991. Sittemmin hän työskenteli kartongin ja paperin tuotantoon liittyvän prosessiteknologian kehityksessä, tuotehallinnassa, myynnissä ja asiakassuhteiden hoidossa.  

Ioncellin toimitusjohtaja Antti Rönkkö.

Ratkaisuja tekstiiliteollisuuden kestävyyshaasteeseen  

Ekologista tekstiilikuitua kehittävän Ioncell Oy:n juuret ovat Aalto-yliopiston kehittämässä menetelmässä niin sanottujen selluloosamuuntokuitujen valmistukseen. Sen avulla tekstiilijätteestä ja puusta voidaan valmistaa ekologisesti kestävällä tavalla korkealaatuista tekstiilien raaka-ainetta.

Lähdevettä jääkaudelta

Jääkautisesta lähteestä pulppuavan Vellamo-mineraaliveden vahvaa tarinaa terästetään UPM Raflatacin puukuitupohjaisin etiketein. Uuden muovietiketin raaka-aineena on sellun tuotannon tähdevirta, UPM:n Lappeenrannan biojalostamon mäntyöljystä valmistama BioVerno-nafta.