biotalous

Metsäteollisuus ry:n EU-asioista vastaava johtaja Kaisu Karvala katsoo kohti kameraa.

Matkalla kestäväksi

”Biotaloudelle on tehty aiemminkin kyllä strategioita, mutta perinteisesti biotalous on jäänyt EU-hankkeissa sivurooliin tai sitä on tarkasteltu vain nielu- ja energiapolitiikan näkökulmasta. Jatkossa metsäpohjainen biotalous

Suomen startup-yhteisön pääekonimisto Youssef Zad katsoo kohti kameraa.

Elämme vaikeita rahoitusaikoja, ystävä hyvä

Biotalouden startupeilla on mahdollisuuksia ratkaista aikamme suuria haasteita mutta toiminta vaatii paljon rahoitusta.  Miltä näyttää nyt, Suomen startup-yhteisön pääekonomisti Youssef Zad?  Yhdeksän vuoden kasvukausi rahoituksen osalta päättyi huippuvuoteen

Kuusen oksa

Kuusikumiuutetta moneen käyttöön

Montinutra käyttää raaka-aineena sahanpurua Kuusikumi-uutteensa valmistamisessa. Uutetta hyödynnetään jo kosmetiikassa ja kehitetään teknokemian ja elintarviketeollisuuden käyttöön.

Avaruusraketti nousee kohti taivasta

Suomi sopii startupeille

Suomalaisen biotalouden startupien tilanne näyttää erittäin hyvältä, sanoo Suomen startup-yhteisön toimitusjohtaja Riikka Pakarinen.

Puubiomassan tuotteistusta kiihdyttämässä

Selluloosatietämys on tie muun muassa biopohjaisiin tekstiileihin, muovien korvaajiin, optiikkaan sekä lääke- ja kosmetiikkateollisuuden hyödyntämiin uusiin raaka-aineisiin. Keksintöjen kaupallistamiseen tarvitaan myös rohkaisua ja keskusteluyhteyksiä, sillä

Biotalouden rytmihäiriö

Suomen ehdotus kansalliseksi kiertotalousstrategiaksi ei huomioi riittävästi metsäteollisuudessa jo toteutettavaa kiertotaloutta.

Nanosellu tehostaa solutehdasta

Inspiraatio saadaan luonnosta, kun mikrolevät valjastetaan tuottamaan hiilidioksidista auringonvalon avulla arvokkaita raaka-aineita.

Sellua uuteen aikaan nostamassa

Jalostusarvon nosto vaatii biotaloudessa yhteistyöverkostoja sekä tutkimus- ja kehitystyötä ja sen pohjalta kehitettäviä uusia selluloosapohjaisia tuotteita.

Kiertotalouden kello käy

Suomalaisyritykset kaipaavat kokemuksia, kannustimia ja yhteisiä pelisääntöjä, jotta kiertotalouden puheet ja potentiaali muuttuvat kannattavaksi liiketoiminnaksi. Kiertotalous on globaalin talouden megatrendi ja yksi vastaus ilmastonmuutoksen haasteisiin.