ligniini

Muoto packaging products

Lisää jalostusarvoa puulle  

Metsä Springin toimitusjohtaja Niklas von Weymarn korostaa, että  uusia liiketoimintoja harkittaessa täytyy kolmen kriteerin täyttyä.   ”Ensimmäisenä on se, että pystymme rakentamaan siitä jotenkin sillan omaan liiketoimintaamme.

Äänekoskelle koetehdas uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Laitteet koetehtaalle toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Metsä Fibre ja ANDRITZ kehittävät koetehtaassa uuden ligniinituotteen valmistusprosessia, sen integrointia biotuotetehtaaseen sekä eri loppukäyttöjen edellyttämiä tuoteominaisuuksia. Koetehdashankkeessa on kumppanina myös

Kovahiiltä puulevyn päällä kasassa ja vieressä kaksi paristoa.

Stora Enson biopohjainen akkuratkaisu 

Tuotenimellä Lignode valmistettava kovahiili on hyvä esimerkki resurssiviisaudesta ja hiilitehokkuudesta, joita metsäteollisuuskin tarvitsee. Entistä enemmän raaka-aineista tehtäviä tuotteita, entistä vähemmän raaka-aineiden energiapoltosta johtuvia hiilidioksidipäästöjä ilmakehään.  

Äänekoskelle suunnitteilla ligniinin jalostuslaitos 

Koelaitoksen kapasiteetti olisi noin kaksi tonnia päivässä, ja se sijoittuisi osaksi Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehdasta. Investointipäätös arvioidaan tehtävän tämän vuoden aikana.   Puukuitujen sidosaine ligniini

Neljä näkökulmaa biotalouteen

Ihmisen käyttämät materiaalit koostuvat pitkälti petrokemian tuotteista. Kun ne tehdään fossiilisista materiaaleista eli öljystä, kaasusta ja kivihiilestä, niiden hiilijalanjälki on suuri. Siksi biotalous kehittää vastaavia tuotteita uusiutuvista raaka-aineista.

Kuitutuotteet odottavat EU:n muovilinjausta

EU:n muoviroskaamista rajoittava direktiivi on nostattanut keskustelua paperi- ja selluteollisuuden tuotteista sekä niissä käytettävistä raaka-aineista. Alan etujärjestö CEPI toivoo EU:lta selkeää linjausta siitä, että luonnon polymeeri ei ole sama asia kuin muovi.