Sirpa Välimaa ja Oona Saarela katsovat kohti kameraa.
Sirpa Välimaa (vas.) ja Oona Saarela.

Hae mukaan mentorointiohjelmaan!

Haluamme inspiroida ja auttaa opiskelijoita sekä vastavalmistuneita ympäri Suomen saavuttamaan omia urahaaveitaan ja -tavoitteitaan sekä antaa mahdollisuuden tutustua eri uramahdollisuuksiin ja -vaihtoehtoihin.

PI:n mentorointiohjelma tarjoaa tukea ja ajatuksenvaihtoa työelämässä kokemusta kartuttaneen mentorin kanssa.

Seuraava mentorointiohjelma käynnistyy alkuvuonna 2025 ja haku mentoroitavaksi aukeaa syksyn aikana PI:n nettisivuilla.

Etsimme myös jatkuvasti innostavia mentoreita ja mentoriksi voi hakea jatkuvalla haulla verkko­sivuillamme olevan lomakkeen kautta.

”Näin jo hetken aikaa työelämässä olleena yllätyin positiivisesti, kuinka paljon olen saanut irti mentorointiohjelmasta tähän mennessä! Olemme keskustelleet mm. omien uriemme muodostumisesta, tavoitteista ja pohtineet töiden hakuun liittyviä kiemuroita. Tapaamiset ovat sujuneet rennoissa merkeissä, ja olen lähtenyt niistä aina hymy korvissa. Lämpimät suosittelut hakea mukaan mentorointiohjelmaan!”
 
Ville Mukka (mentoroitava)

”Mentorointi on ollut mukava päivitys nykyiseen alan opiskeluun ja opiskeluun ylipäätään. Se on herättänyt itsessä nostalgisia tunteita omasta opiskeluajasta säännöllisin väliajoin. On ollut ilo kulkea Oonan kanssa matkaa opiskelun ja alkavan työelämän pyörteissä. Joskus pelkkä asioiden ajatteleminen ääneen jollekin toiselle auttaa.”
 
Sirpa Välimaa (mentori)

”Olen iloinen, että lähdin mukaan mentorointiohjelmaan. Mentoroinnin aikana olen aloittanut uudessa työpaikassa sekä hakenut ja päässyt jatko-opiskelemaan. On ollut mukavaa, että näihin elämänvaiheisiin on saanut tukea ja neuvoja. Lisäksi on ollut mielenkiintoista kuulla Sirpan urapolusta, joka on inspiroinut pohtimaan myös omia tulevaisuudensuunnitelmiani.”
 
Oona Saarela (mentoroitava)

Mitä mentorointi on?

Avoin ja luottamuksellinen työuran luomiseen ja edistä­miseen tähtäävä, kahdenkeskinen henkilösuhde.

– Mentorointi on ohjausta ja tukea, jota työelämässä jo pidempään toiminut henkilö antaa kehityskykyiselle ja -haluiselle, uran alkuvaiheessa olevalle ammattilaiselle.

– Mentori on sparraaja, joka kertoo omista kokemuksistaan, mutta ei anna valmiita vastauksia.

Lue lisää mentoroinnista: www.puunjalostusinsinoorit.fi/mentorointi

Uusimmat