Miikka Kotilainen katsoo kohti kameraa.

Hiil on puun parantaja

Hiil valmistaa vastuullisesti hiillettyä puuta rakentamisen pinnoiksi. Suurin osa puistamme ovat Kiertopuu® -tuotteita, eli puita, jotka ilman meidän käsittelyä olisi hävitetty energiaksi.

Hiil Oy parantaa puuta hiiltämällä sen pintaa. Tuli antaa luonnollisen suojan haitallisia olosuhteita vastaan ja saa pinnan elämään upeasti. Pellavaöljy suojaa hiilen kosketukselta ja parantaa kestoa entisestään. Prosessimme poistaa jätettä enemmän kuin synnyttää, tuottaa enemmän energiaa kuin kuluttaa ja on myrkytön. 

Hiil Oy

Mitä? Vastuullisesti hiillettyä puuta rakentamisen pinnoiksi. 

Kuka? Puuseppämestari ja perustaja Miikka Kotilainen

Haluamme muuttaa puurakentamista pysyvästi vastuullisemmaksi

Puu on ekologinen ja loistava rakennusmateriaali, mutta sen suojaamisessa käytetään edelleen paljon energiaa tai ihmiselle haitallisia ja kierrätykseen sopimattomia aineita. Tiedämme, että puuta voi suojata ja muokata käyttöön vähemmällä ympäristörasituksella. Hiil-puulla jokainen voi vaikuttaa positiivisesti ympäristöön.

© Hiil Oy

Ikiaikainen menetelmä nykyaikaiseen rakentamiseen

Hiillettyä puuta on maailmassa käytetty satojen vuosien ajan. Se on tarjonnut suojaa kosteudelta, laholta ja tuholaisilta sekä vahvistanut puun kestävyyttä olosuhteita vastaan. Siksi se on myös tänä päivänä luonnollinen valinta rakennuksien persoonallisten puupintojen rakentamiseen. Hiil-puumme valmistetaan omalla, Kontiolahdella sijaitsevalla tuotantolinjastollamme käsityötä tehokkaammin. Näin hiilletty puu on myös edullisempaa sinulle.

Miikka Kotilainen, 
perustaja

Hiil Oy:n virstanpylväät

2022: Miikka Kotilaiselta kysytään ideoita siltatyömaiden jätepuun käsittelyksi. Kokeillaan voisiko tuli ”kuoria” puuta?

2022: Ensimmäiset kokeilut onnistuvat puhdistamaan puun. Päätös yrityksen perustamisesta tehdään kesällä 2022. Kiertopuu -tavaramerkki ja Hiil -nimi rekisteröidään syksyllä 2022.

2023: Hiil Oy perustetaan tammikuussa 2023. Perustajina ovat Miikka Kotilainen ja veli Joona Kotilainen.

2023: Yritys rakentaa pilottivaiheen tuotantolinjaston ELY-keskuksen rahoituksen ja pankkilainan turvin.

2024: Yritys palkkaa myyntijohtajaksi Jukka Tuhkasen tammikuussa ja aloittaa kaupallisen toiminnan.

2024: Seed-rahoituskierros varmistuu ja varsinaisen tehtaan rakentaminen alkaa.

Uusimmat