Kuva: Woodio

Woodiolle uusi tehdas Lahteen

Ekologisista kylpyhuonekalusteistaan tunnettu suomalainen Woodio investoi 7 miljoonaa euroa uuteen tehdasrakennukseen. Keväällä 2025 käynnistyvä Lahden tehdas mahdollistaa tuotannon merkittävän tehostamisen palvelemaan kysynnän kasvua.

Woodion innovaatio, 100 % vedenpitävä puukomposiitti, on suunniteltu ekologiseksi vaihtoehdoksi keramiikalle ja muille korkean hiilijalanjäljen materiaaleille kylpyhuone- ja muiden sisätilojen sisustuksessa.

Raaka-aineensa ja energiatehokkaan valmistusprosessinsa ansiosta Woodion hiilidioksidipäästöt ovat perinteisten keraamisten kylpyhuonekalusteiden päästöjä merkittävästi pienemmät.

”Woodio on loistava esimerkki korkean jalostusarvon metsäalan innovaatioista, joihin Suomessa kannattaa panostaa. Alan päästölukujen valossa on selvää, että vihreän rakentamisen vaatimukset tulevat kasvamaan merkittävästi lähitulevaisuudessa. Woodiolla on kaikki mahdollisuudet lunastaa paikkansa kestävien asumisratkaisujen edelläkävijänä”, toteaa Matti Lehtipuu, Woodion hallituksen jäsen ja yhtiön pääomistajiin kuuluvan UB FIGG -pääomarahaston Managing Partner.

Uuden tehtaan automaatioaste on nykyistä korkeampi ja muun muassa joustava linjasto palvelee paremmin erilaisten tuotteiden valmistamista. 

”Olemme todella innoissamme uudesta tehtaastamme. Haemme investoinnilla huomattavaa kasvua tuotantokapasiteettiimme, mikä mahdollistaa entistä suurempien projektien tarjoamisen ja tulevaisuudessa myös sopimusvalmistuksen”, iloitsee Woodion toimitusjohtaja Terja Koskenoja. 

Woodion kylpyhuonekalusteita näkee yksityiskotien lisäksi yhä enemmän myös hotelleissa ja ravintoloissa. Kansainvälistä kasvua hakevan yhtiön liiketoiminnan kehittämisen painopisteet ovatkin suuremman myyntivolyymin mahdollistavassa asuinrakentamisessa sekä julkisten tilojen sisustamisessa ja sopimusvalmistuksessa. Paitsi ekologisuudestaan, Woodion tuotteet ovat kansainvälisesti tunnettuja ja palkittuja kyvystään yhdistää kestävyys, esteettisyys ja toimivuus.

Uusimmat