Vilkkaan puukaupan kevät 

Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ostivat tammi-huhtikuussa puuta yksityismetsistä 11,5 miljoonaa kuutiota. Määrä on 20 prosenttia enemmän kuin viiden vuoden vastaavan ajan keskiarvo.

Tammi-huhtikuussa kuitupuun ostomäärä oli 5,9 ja tukkien ostomäärä 5,1 miljoonaa kuutiota. Viiden vuoden keskiarvoon verrattuna kuitupuun ostomäärä oli 16 prosenttia ja tukkien 24 prosenttia suurempi.

Kantohinnat olivat huhtikuussa merkittävästi korkeammalla tasolla kuin vuosi sitten. Edellisen vuoden huhtikuuhun verrattuna tukkien kantohinnat olivat 15–24 prosenttia korkeammalla ja kuitupuiden kantohinnat olivat 38–48 prosenttia korkeammat kuin vuosi sitten.

Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Karoliina Niemi korostaa metsäsektorin merkitystä koko Suomen hyvinvoinnille – sekä työllistäjänä että uusien tuotteiden valmistajana. Metsäsektorin tuotteet ovat kiinteä osa ihmisten arkea, ja ne korvaavat päivä päivältä enemmän fossiilisista raaka-aineista valmistettuja tuotteita. Pitkäikäiset puutuotteet varastoivat myös hiiltä vuosikymmeniä.

– Jotta näitä tuotteita pystytään Suomessa jatkossakin valmistamaan, metsäteollisuus tarvitsee raaka-ainetta tasaisesti ympäri vuoden nyt ja tulevaisuudessa. On panostettava puun liikkeelle saamiseen ja samalla kestävään, oikea-aikaiseen ja aktiiviseen metsänhoitoon. Näin turvataan sekä hiilinielut että puun saatavuus,Niemi toteaa.

Uusimmat