Kuva: Aki Loponen

Vaasaan uusi puurakentamisen liiketoiminnan kehittämisen professori

Kauppatieteen tohtori, dosentti Anu Bask on nimitetty Vaasan yliopiston liiketoiminnan kehittämisen professoriksi, soveltamisalana puurakentaminen. 

Professuurissa on kyse liiketoiminnan kehittämisestä etenkin suuren mittakaavan puurakentamisessa. Kyseessä on viiden vuoden määräaikainen tehtävä. Bask tulee Vaasan yliopistoon Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta, jossa hän on toiminut viime vuodet yliopistonlehtorina. Hän on myös Turun yliopiston dosentti erityisalanaan vastuullinen toimitusketjujen johtaminen. Aiemmin Bask työskenteli pitkään eri tehtävissä Aalto-yliopistossa ja Helsingin Kauppakorkeakoulussa esimerkiksi logistiikan tutkijana ja määräaikaisena professorina.

Professori Baskin mukaan kiertotalouteen siirtyminen tuo uudenlaisia toimijoita puurakentamisen verkostoon ja laajentaa nykyisiä ekosysteemejä. Uutta kilpailuetua voi lähteä kasvattamaan yhteistyöllä ja ekosysteemiä rakentamalla.

”Erityisen kiinnostunut olen siirtymästä kiertotalouteen, jossa haetaan suljettuja kiertoja ja mahdollisimman pitkää elinkaarta”, kertoo Bask.

Baskin mukaan kiertotalouteen siirtyminen tuo uudenlaisia toimijoita puurakentamisen verkostoon ja laajentaa nykyisiä ekosysteemejä. Uutta kilpailuetua voi lähteä kasvattamaan yhteistyöllä ja ekosysteemiä rakentamalla.

Vaasan yliopiston professuurin rahoittajia ovat Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiön ja Vaasan yliopiston lisäksi Suomen Metsäsäätiö, Suomen Yrittäjäopisto, Alajärven, Alavuden ja Seinäjoen kaupungit ja Seinäjoen yliopistokeskus. 

Uusimmat