Mies ja nainen valvovat Stora Enson tehtaalla tuotantolinjaa.
Kuva: Stora Enso

Stora Ensolla on Suomessa yli 700 kesätyöntekijää 

Lähes kaikki Stora Enson kesätyöntekijöistä on valittu ja valtaosa heistä on jo aloittanut tehtävissään. Uusiutuvien materiaalien parissa eri puolilla Suomea työskentelee tänä kesänä yli 700 kesätyöntekijää 150 eri tehtäväkokonaisuudessa. Kesätyöntekijät arvostavat Stora Ensossa erityisesti mukavia työkavereita, mielenkiintoisia työtehtäviä ja kollegoiden tukea.

Stora Enso tarjoaa vuosittain kesätyöpaikan sadoille opiskelijoille tai vastavalmistuneille 11 tehdaspaikkakunnalla ja yli 80 puunhankintatoimistolla eri puolilla Suomea.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme taas vastaanottaa satoja kesätyöntekijöitä yksiköihimme eri puolilla Suomea. He ovat meille myös tärkeitä tulevaisuuden työntekijöitä”, kertoo Stora Enson Suomen henkilöstöjohtaja Tero Pesu

Hän huomauttaa, että Stora Enson viime vuonna tuottaman kesätyökyselyn mukaan lähes 93 % kesätyöntekijöistä sanoo, että voisi hakea yhtiölle töihin myös tulevaisuudessa.

”Tämä kertoo, että ura uusiutuvien materiaalien ja innovaatioiden parissa kiinnostaa.”

Stora Enso on mukana valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jossa sitoudutaan kuuteen vastuullisen kesätyön periaatteeseen, joiden avulla rakennetaan parempia kesätyökokemuksia. Periaatteita ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Stora Enson kesätyöntekijöilleen viime vuonna teettämässä kyselyssä parhaimmiksi seikoiksi kesätyössä nostettiin avun ja tuen saaminen työtehtävissä, hyvin kohtelevat työkaverit, riittävä turvallisuusperehdytys, mielenkiintoiset työtehtävät sekä avoin ja vastaanottava ilmapiiri. Kesätyötä yhtiössä pidettiin myös hyvänä referenssinä tulevaisuuden uralle.

Kesätyöntekijät työskentelevät nyt tulevana kesänä pääosin tuotannon eri tehtävissä, laborantteina, käytöntarkkailijoina, logistiikan työnjohtotehtävissä, kunnossapidon tehtävissä, tietohallinnossa sekä puunhankinnan eri tehtävissä. Valtaosa kesätyöntekijöistä on jo aloittanut tehtävissään.

Stora Enso työllistää myös tänä kesänä nuoria kahden viikon ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelman kautta.

Uusimmat