Rauten historian suurin kauppa 

Puutuoteteollisuuden teknologiatoimittaja Raute on allekirjoittanut Metsä Woodin kanssa 93 miljoonan euron arvoisen sopimuksen Kerto® LVL-tehtaan (viilupalkki) teknologiatoimituksesta Äänekoskelle. Nyt tehty kauppa on Rauten historian suurin.

Metsä Wood rakentaa uuden tehtaan Äänekoskelle kasvattaakseen Kerto LVL:n kokonaiskapasiteettia 50 prosentilla. Tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on noin 160 000 m3, ja tuotannon on arvioitu alkavan vuoden 2026 loppupuolella.

Rauten teknologiatoimitus sisältää kaikki tärkeimmät tuotantoprosessit viilun sorvauksesta LVL-levyjen puristukseen. Tuotantolinjat sisältävät kokonaisvaltaisen ratkaisun Rauten viimeisintä automatisoitua R7-sarjan teknologiaa. Kaikki linjat on varustettu analysaattoreilla lajittelua varten ja MillSIGHTS-ohjelmistolla tiedonkeruuta varten.

Tilatut koneet ja laitteet valmistetaan Rauten tuotantoyksiköissä Lahdessa ja Kajaanissa sekä yhtiön kumppanuusverkostossa.

”Investoimalla alan parhaaseen käytettävissä olevaan teknologiaan kehitämme Kerto LVL -tuotannon tehokkuutta merkittävästi ja varmistamme turvallisen ja monipuolisen työympäristön henkilöstöllemme. Pitkäaikainen yhteistyö Rauten kanssa ja tehtaan teknologisten ratkaisujen kehittäminen yhdessä tarjoavat loistavat edellytykset onnistua näissä tavoitteissa”, toteaa Metsä Woodin toimialajohtaja Jaakko Anttila.

”Olemme innoissamme voidessamme työskennellä Metsä Groupin kanssa tässä hankkeessa rakentaaksemme huippuluokan LVL-tehtaan. Yhdistämme toimitukseen viimeisimmät innovaatiomme ja edistykselliset ratkaisumme. Kestävä kumppanuus Metsä Groupin kanssa luo vankan pohjan onnistuneelle yhteistyölle”, sanoo Rauten toimitusjohtaja Mika Saariaho.

Uusimmat