Metsä Spring sijoittaa Innomost-startupiin

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring on tehnyt pääomasijoituksen Innomostiin, joka tuottaa arvokkaita bioaktiivisia tuotteita koivun kuoresta. Rahoituskierroksen koko on yhteensä noin 5 miljoonaa euroa, joka koostuu yksityisistä sijoituksista sekä Business Finlandin ja Keski-Suomen ELY-keskuksen julkisesta rahoituksesta. Metsä Spring osallistuu kierrokseen yhdessä Innovestor Technology Fundin ja muiden yksityisten sijoittajien kanssa.

Innomostin on tarkoitus valmistaa arvokkaita ainesosia kosmetiikkaa ja hygieniatuotteita valmistavalle teollisuudelle sekä muihin teollisiin sovelluksiin. Metsä Groupilla on useita tehtaita, jotka voivat toimittaa koivun kuorta näiden ainesosien valmistukseen.

”Innomost käyttää teollista sivuvirtaamme, koivunkuorta, raaka-aineena tuotteidensa valmistuksessa. Resurssiviisas puunkäyttö on aina ollut keskeistä Metsä Groupin kehitystyössä, ja yhteistyö Innomostin ja muiden startup-yritysten kanssa voi nostaa kiertotalouden uudelle tasolle”, sanoo Metsä Springin Erik Kolehmainen, VP, Corporate Venturing, ja uusi Innomostin hallituksen jäsen.

”Olemme etuoikeutettuja, kun saamme työskennellä Metsä Groupin kaltaisen suuren metsäteollisuusyrityksen kanssa. Meillä on nyt vahva ja luotettava kumppani, joka tukee pitkän aikavälin suunnitelmiamme. Lisäksi Metsä Group varmistaa raaka-aineemme saatavuuden”, sanoo Innomostin toimitusjohtaja Sami Selkälä.

Uusimmat