Mayr-Melnhofin Kotkamills-yrityskauppa valmis

Euroopan suurin kartongin ja kartonkipakkausten valmistaja Mayr-Melnhof Group (MM) on saattanut päätökseen joulukuussa 2020 solmitun Kotkamills-yrityskaupan. Kaupan myötä vastuullisiin ja innovatiivisiin kuitupohjaisiin pakkausratkaisuihin keskittyvä MM vahvistaa asemaansa ensikuituun perustuvalla taivekartonkimarkkinalla ja vaikuttavalla suojakartonkivalikoimalla, joka korvaa polyetyleeni-päällystettyjä kartonkeja. Yrityskauppa täydentää MM:n kierrätyskartonkiin perustunutta vakiintunutta asemaa kartonkimarkkinalla, ja yritys on jatkossa merkittävä toimija myös kasvavalla kuppikartongin markkinalla. Lisäksi MM laajentaa liiketoimintaansa laminaattipaperiin, jonka valmistajana Kotkamills kuuluu maailmaan johtaviin toimijoihin.

”Kartonginvalmistuksessa lisättäviin vesipohjaisiin dispersioihin perustuvan uudenlaisen kuppikartongin sekä barrier-suojaominaisuuksien kehittäjänä MM Kotkamillsillä on jatkossa vahva ja dynaaminen rooli MM:ssä. Keskipitkän aikavälin tavoitteemme on nostaa kartongin myyntimäärä lähelle vuosittaista 400 000 tonnin tuotantokapasiteettia”, sanoo MM Groupin toimitusjohtaja Peter Oswald.

MM Kotkamillsin tuotteet valmistetaan Euroopan moderneimmalla vuonna 2016 rakennetulla ensikuitukartonkikoneella sekä laminaattipaperikoneella, jonka kapasiteetti on 170 000 tonnia vuodessa. Integraattiin kuuluu myös saha. Tehdas työllistää noin 500 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli noin 380 miljoonaa euroa.

 

Uusimmat