kiertotalous

Metsä Groupin EU-yhteiskuntasuhdejohtaja Tytti Peltonen katsoo kohti kameraa.

Biotalous on nousukiidossa 

Suunta on selvästi kääntynyt. Biotaloudesta konkreettisten ratkaisuiden tarjoajana on ryhdytty keskustelemaan EU:ssa enemmän kuin ennen.  Puupohjaisella biotaloudella tulisi olla merkittävä rooli, kun uusi komissio laatii

Martti Husu ja Demis Nadew istuvat pöydän ääressä ja katsovat kohti kameraa.

”Reduce & Recycle”

Reducer Oy hyödyntää murskauksen, paalauksen ja briketöinnin alan kahden saksalaisen kärkiyrityksen kehittämää teknologiaa parhaillaan jo lähes parissa sadassa kohteessa Suomessa.

Mieshenkilö istuu kiven päällä metsässä

Puun sielu ja henki säilyy

Myrskyn kaatamat kuusen juurakot, kaatotuomion saaneet lahovaurioituneet puiston puut ja vintiltä löytyneet vanhat lattialankut muuttuvat Puuartistin käsissä uniikeiksi kalusteiksi.

Ioncellin toimitusjohtaja Antti Rönkkö.

Ratkaisuja tekstiiliteollisuuden kestävyyshaasteeseen  

Ekologista tekstiilikuitua kehittävän Ioncell Oy:n juuret ovat Aalto-yliopiston kehittämässä menetelmässä niin sanottujen selluloosamuuntokuitujen valmistukseen. Sen avulla tekstiilijätteestä ja puusta voidaan valmistaa ekologisesti kestävällä tavalla korkealaatuista tekstiilien raaka-ainetta.

Kuvassa selluloosapohjaisesta materiaalista valmistettu lampunvarjostin.

Selluloosasta kaiuttimien koteloita ja kännykän kuoria

VTT:n koordinoimassa kansainvälisessä NOVUM-projektissa kehitettiin selluloosasta biopohjaisia materiaaleja komponenttien valmistukseen. 3D-tulostettavilla ja ruiskuvalettavilla materiaaleilla on muovin korvaajana monenlaisia mahdollisuuksia.

Kiertotalous tuotteen elinkaaren arvoketjussa

”Tuotesuunnittelumme kohdistuu koko tuotteen ja palvelun elinkaareen ja kattaa koko arvoketjun. Kaikki se, millä tuotamme huollon puolella arvoa ­asiakkaillemme, pystymme mielestäni lukemaan myös kiertotalouden hyödyiksi”, sanoo Petteri Ijäs Konecranesilta.