Puuselluloosaan perustuvan muovin kehittänyt Woodly Oy keräsi 3 miljoonan euron kasvurahoituksen tuoteinnovaation kaupallistamiseen ja kansainvälistymiseen.

Suomessa kehitetty Woodly-materiaali on uudenlainen muovi, jonka valmistamisessa käytetään puuselluloosaa. Lopputuloksena saadaan materiaali, joka toimii entiseen tapaan sekä tuotannossa että tuotteissa, mutta on sataprosenttisesti hiilineutraali ja vähentää tarvetta fossiilisten raaka-aineiden käytölle. Yhtiön tavoite on lanseerata useita eri pakkauksia ja tuotteita lähitulevaisuudessa kansainvälisille markkinoille ja auttaa yrityksiä irtautumaan fossiilitaloudesta, pienentämään hiilijalanjälkeään sekä tukemaan kiertotaloutta.

Yhtiö on julkistanut yhteistyön muun muassa K-ryhmän, HKScanin, Orthexin, Kiillon, Black Modan ja Vihreäkeijun kanssa.

”Myynti on käynnistynyt ja ensimmäiset Woodlysta valmistetut pakkaukset on saatu markkinoille Suomessa. Uuden rahoituksen turvin pystymme panostamaan kaupallistamiseen kansainvälisesti. Ulkomaanmyyntiä on tähän mennessä ollut Ruotsiin, Saksaan, Portugaliin ja Japaniin”, kertoo Woodlyn toimitusjohtaja Jaakko Kaminen.

Woodlyn suurimpia omistajia ovat Besodos Investors Oy ja Woodlyn perustanut Ratkaisutoimisto Seedi Oy.