UPM:n puupohjaiselle BioVerno-dieselille on myönnetty Avainlippu-merkki. Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle, jonka kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia.

BioVernoa valmistetaan ainoastaan Suomessa Lappeenrannassa. Uusiutuva diesel vähentää kasvihuonekaasupäästöjä merkittävästi ulkomailta tuodusta raakaöljystä valmistettuun fossiiliseen dieseliin verrattuna. BioVerno sopii UPM:n mukaan kaikkiin dieselmoottoreihin yhtä hyvin kuin tavallinen diesel.

Vähintään 50 prosentin kotimaisuusasteen BioVerno täyttää yhtiön mukaan reilusti. Suurin osa tuotteen mäntyöljyraaka-aineesta on kotimaista, ja sitä syntyy UPM:n oman selluntuotannon tähteenä.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Avainlippu on kuluttajille tuttu, yli 90 prosenttia tuntee merkin hyvin.

”Kotimaisen alkuperän merkitys on kuluttajien mielissä viime vuonna kasvanut entisestään, ja jopa 94 prosenttia sanoo, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätökseen erittäin paljon tai melko paljon”, sanoo Avainlipun Brand Manager Reetta Mentu.

UPM BioVerno -diesel tulee myyntiin tavallisen dieselin bio-osana suomalaisille huoltoasemaketjuille St1:lle ja ABC:lle lähikuukausina.