UPM:n Tarraliiketoiminta UPM Raflatac laajentaa tuotevalikoimaa ja vahvistaa tuotekehitystä Kiinassa. UPM Raflatac investoi uuteen sulateliimateknologiaan Changshun tarralaminaattitehtaalla.

Investoinnin ansiosta UPM Raflatac pystyy valmistamaan sulateliimoja omalla tehtaallaan. UPM:n mukaan se pystyy näin tarjoamaan tarrapaino-asiakkailleen viimeisintä tekniikkaa ja osaamista kustannustehokkaiden, mutta korkealaatuisten tarraetikettien valmistamiseen.

Uusi teknologia otetaan käyttöön vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä.

Investoinnin kautta UPM Raflatac laajentaa tuotevalikoimaansa erityisesti elintarvike- ja rengasteollisuuteen, vähittäiskauppaan sekä informaatioetiketöintiin suuntautuvissa tarramateriaaleissa. Sulateliimat soveltuvat näille loppukäyttöalueille erinomaisesti, sillä ne tarttuvat nopeasti ja luotettavasti myös kylmiin, kosteisiin ja epätasaisiin pintoihin, UPM tiedottaa.

Uusi teknologia mahdollistaa myös erikoistuneempien tarratuotteiden kehittämisen pienemmille markkinoille sekä lyhyemmät tuotantosarjat loppukäyttäjien yksilöllisten tarpeiden huomioimiseksi.

Laajemman tuotevalikoiman lisäksi asiakkaat hyötyvät UPM:n mukaan uudesta sulateliimapilottilinjasta sekä vahvistuneesta paikallisesta tuotekehityksestä. Paikallisesti sopeutettujen uusien tuotteiden tuominen markkinoille nopeutuu entisestään.

”Nyt toteutettavat panostukset uusimpaan teknologiaan ja tuotekehitykseen osoittavat, että UPM Raflatac on sitoutunut kehittämään ratkaisuja, jotka edistävät paikallisten tarrapainojen liiketoimintaa ja kasvua,” sanoo UPM Raflatacin Kiinan toiminnoista vastaava johtaja Arto Tuomi.

”Tämä avaa meille myös uusia mahdollisuuksia palvella markkinoita entistä paremmin.”

Investointi on yksi isoimmista panostuksista Changshun tuotantolaitokseen sen jälkeen, kun tehdas avattiin vuonna 2007.