UPM Biokemikaalit perustaa innovaatioyksikön tutkimus- ja opetuskeskus Biomedicumiin Meilahteen Helsingissä. Yksikkö keskittyy UPM:n kehittämän selluloosananofibrilliteknologian mahdollistamiin biolääketieteen sovelluksiin.

Toiminta Biomedicum Helsingissä vie UPM:n tiimin lähemmäksi lääketieteen alan tutkijoita ja toimijoita.

UPM:n ensimmäinen kaupallinen biolääketieteen tarpeisiin kehitetty tuote, GrowDex, on selluloosananofibrillihydrogeeli 3D-solukasvatukseen ja sen eri sovelluksiin kuten lääkekehitykseen ja -tutkimukseen. GrowDex on biologisesti yhteensopiva ihmisen kudosten ja solujen kanssa.

Tekemällä yhteistyötä kumppaneiden kanssa UPM haluaa edistää liiketoimintojensa kehitystä ja innovaatiota erilaisissa biotalousprojekteissa. Kumppanit voivat olla toisia teollisuusyrityksiä, start up -yrityksiä, tutkimuslaitoksia tai muita toimijoita.

Biomedicum on merkittävä yhteisö suomalaisen lääketieteen tutkimuksen ja opetuksen edistämisessä sekä niiden ja alan yritysten yhteistoiminnan tukemisessa. Biomedicum Helsingissä työskentelee noin 2 300 tutkijaa, tutkijankoulutettavaa sekä tutkimusta ja opetusta avustavaa henkilöä.