Uusiutuvien materiaalien yhtiö Stora Enso on tammikuussa 2017 Helsingissä järjestettävän Lux Helsinki -valotaidefestivaalin pääyhteistyökumppani. Lux Helsinki on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Stora Enso juhlistaa satavuotiasta Suomea nimikkoteoksellaan Cube.

”Lux Helsinki -festivaalissa Alvar Aallon suunnittelema pääkonttorimme nähdään täysin totutusta poikkeavalla tavalla. Modernin teoksen avulla haluamme viestiä Stora Enson muutosmatkasta uusiutuvien materiaalien yhtiöksi”, sanoo Seppo Parvi, Stora Enson Suomen maajohtaja.

Stora Enson Kanavarannassa sijaitsevan pääkonttorin seinään projisoitavan teoksen toteuttaa animaatiostudio Shader Oy.

”Stora Enson pääkonttori on herkullinen kohde uudentyyppiselle julkiselle taiteelle. Rakennukseen tehty viisiosainen audiovisuaalinen kollaasiteos juhlistaa osaltaan talven merkittävintä kaupunkifestivaalia yhdistäen perinnettä ja nykyaikaa sekä luontoa ja teknologiaa. Hedelmällinen yhteistyö Stora Enson ja Lux Helsingin välillä tuottaa taatusti näkyvän ja poikkeuksellisen teoksen kävijöiden koettavaksi”, Lux Helsingin festivaalijohtaja Ilkka Paloniemi sanoo.

”Meille on ilo olla mukana Lux Helsingissä, joka järjestetään heti Suomen itsenäisyyden juhlavuoden alussa. Stora Ensolla ja satavuotiaalla Suomella on tiivis yhteinen historia, ja haluamme olla uusiutuvien materiaaliemme avulla rakentamassa tulevaisuuden Suomea ja maailmaa myös seuraavan sadan vuoden aikana. Uskomme, että kaikki mikä tänään tehdään uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna tehdä puusta”, sanoo Seppo Parvi.

Alvar Aallon suunnittelema, vuonna 1962 valmistunut pääkonttori sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin keskustassa, Presidentin linnan ja Kauppatorin välittömässä läheisyydessä. Stora Enson pääkonttori toimii noin 300 työntekijän toimistona ja aktiivisena tapaamispaikkana. Pääkonttorissa sijaitsee myös Stora Enson pakkausliiketoiminnan innovaatiokeskus. Rakennuksen omistaa nykyään sijoitusyhtiö Deka Immobilien GMbH.

Helsingin kaupungin järjestämä Lux Helsinki valofestivaali levittäytyy ympäri historiallista Helsinkiä 5.–9.1.2017. Festivaalin virallinen reitti ja teokset julkistetaan marraskuussa. Lux Helsinki sopii koko perheelle ja tapahtumaan on vapaa pääsy.