Stora Enso palkittiin 25.9. startup-ystävällisimpänä yrityksenä vuonna 2018 Suomessa.

Stora Ensolla on kaksi startup-ohjelmaa, joiden puitteissa on saatu hyviä tuloksia liiketoiminnan kehittämisessä: Accelerator-ohjelmassa tehdään yhteistyötä Aalto University Developing Entrepreneurshipin (Aalto ENT), yrityskiihdyttämö Verticalin ja ohjelmaan hakevien startup-yritysten kanssa uusiutuvien tuotteiden kehittämiseksi ja innovoimiseksi. Tammikuussa 2019 alkaa Stora Enson toisen Acceletor-ohjelman toinen kierros. Kiertotalousongelmia ratkaisevan ohjelman hakuaika startup-yhtiöille päättyy 5. lokakuuta 2018.

Stora Enso on mukana myös Combient Foundry Venture Client -ohjelmassa. Siinä haetaan uusia malleja, joilla hyödyntää liiketoiminnassa nousevia teknologioita kuten tekoälyä, virtuaali- ja lisättyä todellisuutta, big dataa, esineiden internetiä, robotiikkaa ja sensoriteknologiaa. Parhaillaan Stora Enso etsii digitaalisia ratkaisuja edistämään terveellistä, turvallista ja edullista asumista. Käynnissä olevan haasteen hakuaika päättyy 7. lokakuuta 2018. Seuraava startup-haaste avautuu alkuvuoden 2019 aikana.

Suomen startup-ystävällisimmän yrityksen palkinnon jakaa Tribe Tampere, joka on Tampereella sijaitseva avoin yrittäjyys- ja startupyhteisö. Palkinnon avulla tunnistetaan poikkeuksellisia toimenpiteitä, joita erityisesti suuret teollisuusyritykset tekevät startup-yhteistyön edistämiseksi ja parantaakseen innovaatio- ja kilpailukykyään. Suomen startup-ystävällisin yritys palkittiin nyt ensimmäistä kertaa.