Stora Enso on ainoana suomalaisena yrityksenä mukana Ethisphere Instituten maailman eettisimpien yritysten listalla 2013. Lista pohjautuu yritysten eettiseen johtamiseen, sääntöjen noudattamiseen ja yrityksen sosiaaliseen vastuuseen.

Stora Enso valittiin listalle jo kuudetta kertaa peräkkäin. Se on tämän vuoden listan ainoa suomalainen yritys ja yksi listan viidestä pohjoismaisesta yrityksestä.

”Maailman eettisimpien yritysten listalle haki tänä vuonna enemmän yrityksiä kuin koskaan ennen. Eettinen toiminta on tärkeä osa monien näiden yritysten liiketoimintamalleja, mutta tämän lisäksi yhä useammat yritykset ovat proaktiivisia ja luovat uusia aloitteita, jotka laajentavat eettisiä ohjelmia ja toimintatapoja koko toimialalleen. Tästä esimerkkinä ovat muun muassa koko teollisuudenalan kattavat eettiset yhdistykset”, sanoo Alex Brigham, Ethispheren toimitusjohtaja.

”On hienoa saada tämä tunnustus tänäkin vuonna. Sitoutuneisuutemme maailmanlaajuiseen vastuullisuuteen ja eettiseen liiketoimintaan vahvistuu edelleen, kun yrityksen hallitus muodostaa vastuullisuus- ja yritysetiikkavaliokunnan yhtiökokouksen jälkeen huhtikuussa”, sanoo Stora Enson maailmanlaajuisen vastuullisuuden johtaja Terhi Koipijärvi.

Ethisphere analysoi ja tutki syvällisesti yrityksiä yli sadasta maasta ja 36 toimialalta. Maailman eettisimpien yritysten listauksen tutkimusmenetelmiin kuuluu selvittää yrityksen eettinen koodisto, mahdollinen lakien ja sääntöjen rikkomushistoria, investoinnit innovaatioihin ja kestäviin liiketoimintakäytäntöihin, yrityskansalaisuuden parantamiseksi suunnitellut toimenpiteet sekä yritysjohtajien, toimialan muiden toimijoiden, toimittajien ja asiakkaiden suositukset.

Lista kokonaisuudessaan ja sen tutkimusmenetelmät ovat luettavissa osoitteessa ethisphere.com/wme.