Stora Enso ja SRV aloittavat Helsingin Jätkäsaareen nousevan puukaupunkikorttelin rakentamisen asuinkerrostaloista, jotka ovat valmistuessaan Suomen korkeimmat puukerrostalot.

Kahdeksankerroksisiin asuintaloihin valmistuu yhteensä 98 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa. Niiden rakentamisen on määrä alkaa asemakaavan vahvistamisen jälkeen keväällä 2014.

Rakennukset on suunnitellut koko Wood City -korttelin arkkitehtuurikilpailun voittanut Arkkitehtitoimisto Anttinen Oiva Arkkitehdit. Asuintalojen rakennuttajana toimii Helsingin kaupungin Asuntotuotantotoimisto ATT.

”Suomessa on viime aikoina peräänkuulutettu urbaania puurakentamista. Puu on erinomainen materiaali arkkitehtuurin erikoiskohteiden toteuttamiseen, mutta löytääkseen lopullisen jalansijansa Suomessa urbaani puurakentaminen tarvitsee toistoja, ja rakentamisen on perustuttava teollisiin konsepteihin. Wood Cityssä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla sekä näyttävä nykyarkkitehtuuri että modernit puupohjaiset kerrosrakentamisen ratkaisut”, SRV:n tuotantojohtaja Antti Raunemaa kertoo.

Asuinkerrostalot toteutetaan Stora Enson massiivipuisella tilaelementtitekniikalla. Tilaelementit varustellaan valmiiksi talotekniikkaa ja sisäverhoilua myöten tehtaalla kuivissa sisätiloissa ja nostetaan paikoilleen työmaalla. Asuintalot ovat ensimmäiset massiivipuisella tilaelementtitekniikalla toteutettavat kahdeksankerroksiset puurakennukset Euroopassa.

”Teollisten konseptien myötä puuratkaisuihin perustuvasta kerrosrakentamisesta saadaan hinnaltaan ja toteutusajaltaan aidosti kilpailukykyinen sekä asukkaalle turvallinen ja kohtuuhintainen vaihtoehto kaupunkirakentamiseen. Wood Cityyn ja Pukinmäen Eskolantielle vuonna 2014 yhteistyössä SRV:n kanssa toteutettavat puukerrostalot ovat näyttöä urbaanin puukerrosrakentamisen kilpailukyvystä ja uudesta nosteesta pääkaupunkiseudulla”, sanoo Stora Enso Building and Living -liiketoiminta-alueen Rakentamisen ratkaisujen vetäjä Matti Mikkola.

Stora Enson ja SRV:n yhteishanke Wood City on Helsingin Jätkäsaareen nouseva puukaupunkikortteli. Se sisältää asuinrakennusten lisäksi toimisto- ja hotellitiloja. Asuintalojen on määrä valmistua vuonna 2015, ja koko korttelin vuoteen 2016 mennessä.