Paula Lehtomäki on valittu Metsäteollisuus ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteerin paikalta syyskuussa.

Paula Lehtomäellä on poikkeuksellisen vaikuttava kokemus erilaisissa julkisissa tehtävissä. Viimeiset kolme ja puoli vuotta hän on toiminut Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteerinä. Aiemmin hän toimi ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä Anneli Jäätteenmäen ja Matti Vanhasen hallituksissa sekä ympäristöministerinä Vanhasen ja Mari Kiviniemen hallituksissa. Pääministeri Juha Sipilän valtiosihteerinä hän toimi vuosina 2015–2019. Lehtomäki on ollut kansanedustajana vuodesta 1999 vuoteen 2015.

– Metsäteollisuuden tulevaisuus vaikuttaa erittäin kiinnostavalta ja valoisalta. Metsäteollisuus on kiistatta maamme myönteisen tulevaisuuden kannalta elintärkeä toimiala. Koen tärkeäksi saada olla mukana luomassa kestävää hyvinvointia Suomessa, Euroopassa ja laajemminkin, Lehtomäki sanoo.

– Paula Lehtomäellä on huikea kokemus erilaisista vaativista ja vaikuttavista tehtävistä. Meillä oli mahdollisuus valita usean erinomaisen hakijan joukosta, mutta Lehtomäen valintaan oli lopulta helppo päätyä, Metsäteollisuus ry:n puheenjohtaja Seppo Parvi toteaa.

Kuhmolaislähtöinen Lehtomäki on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri.

Metsäteollisuus ry:n edellinen toimitusjohtaja Timo Jaatinen erosi tehtävästään omasta aloitteestaan aiemmin keväällä.