Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Tissuen Mäntän tehtaan uusittu pehmopaperikone on siirtynyt koekäyttövaiheesta jatkuvaan tuotantoon. Uudistuksen myötä koneen tuotantokapasiteetti kasvaa 15 prosenttia ja tuotelaatu, sekä energia- ja tuotantotehokkuus paranevat.

Uudistus on panostus Mäntässä paikallisesti valmistettujen pehmopaperituotteiden tuotannon kasvuun ja laatuominaisuuksien parantamiseen. Ensimmäiset tuotteet koeajettiin kesäkuussa ja paperin pehmeys ja lujuus ovat parantuneet entisestään. Uusi teknologia mahdollistaa pehmopaperin valmistuksen myös entistä energiatehokkaammin. Uudistuksen pääasiallinen laitetoimittaja oli Valmet.

”Kuluttajien jokapäiväisestä arjesta tuttu pehmopaperi on yhteiskunnan huoltovarmuuden kannalta tärkeä tuote. Koneuudistuksen myötä pystymme kasvattamaan tuotantoamme ja otamme samalla  tärkeän kehitysaskeleen kohti fossiilitonta tuotantoa. Kehitystyö uudistukseen liittyen jatkuu ja uskon, että saavutamme tavoitellut hyödyt ja jopa enemmän. Energiankulutuksemme laskee noin 15 prosenttia tuotettua paperitonnia kohden, mikä johtaa pienempiin hiilidioksidipäästöihin vastuullisuustavoitteidemme mukaisesti. Uudistuksen myötä saavutetun tuotantokapasiteetin nousun ja paremman paperilaadun lisäksi myös työturvallisuutemme paranee”, kommentoi Mäntän tehtaanjohtaja Kari Karttunen.

Metsä Tissuen strategiana on palvella asiakkaita lähellä markkinoita kestävästi tuotetuilla hygieniatuotteilla ja -ratkaisuilla. Pääraaka-aineena pehmopaperituotteissa hyödynnetään uusiutuvaa pohjoista puuta, ensikuitua, joka on puhdasta, laadukasta ja antaa pehmopaperille hyvät vahvuus- ja pehmeysominaisuudet.