1,5-vuotinen oppisopimuskoulutus on Metsä Groupille vakiintunut keino turvata tulevaisuuden työvoimantarvetta ja edistää osaamisen kehittämistä. Oppisopimuskoulutusohjelmassa voi suorittaa puutuote- tai prosessiteollisuuden ammattitutkinnon, sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon tai koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon. Opiskelu ja siihen liittyvät näyttökokeet suoritetaan työsuhteessa, jonka aikana opiskelijat ovat työyhteisön jäseniä ja oikeutettuja samoihin työsuhde-etuihin kuin vakituinen henkilöstö.  

Oppisopimuskoulutukseen valituista henkilöistä koulutetaan muun muassa käynnissäpitäjiä, prosessinhoitajia ja operaattoreita Metsä Groupin sellu-, kartonki-, pehmopaperi- ja Kerto- ja vaneritehtaille. Soveltuva koulutustausta on ammattiopistotasoinen sähköautomaation, prosessi- tai konetekniikan perustutkinto tai insinööri (AMK). 

”Metsä Groupin tuotantolaitoksien toimintamalli perustuu työntekijöiden moniosaajuuteen. Laaja-alainen oppisopimuskoulutus antaa siihen vankan pohjan ja mahdollisuuden tehdä monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä niin koulutuksen aikana kuin tulevaisuudessakin”, sanoo Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi.

Viimeinen hakupäivä tammikuussa 2023 käynnistyvään koulutukseen on 25.9.2022.

Oppisopimuskoulutusta järjestetään alla mainituilla tehdaspaikkakunnilla.

Metsä Wood: Punkaharju, Lohja, Suolahti ja Äänekoski
Metsä Fibre: Joutseno, Kemi, Rauma ja Äänekoski
Metsä Board: Kaskinen, Simpele ja Äänekoski
Metsä Tissue: Mänttä

Lisätietoa Metsä Groupin oppisopimuskoulutuksesta https://www.metsagroup.com/fi/ura-metsassa/