UPM avaa uudenlaisen Bioforum-näyttelytilan pääkonttorinsa yhteyteen Helsingin Töölönlahdella. Näyttelytilan avaa brasilialaisen Isabella Cabralin näyttely “Worlds apart, united in wood.”

Bioforum-näyttelyiden avulla UPM haluaa herätellä yleisöä tarkastelemaan ympäristöään uudella tavalla.

”Biotalouden uusia tuotteita kehittävänä yhtiönä haluamme tuoda Bioforumiin nähtäväksi jotakin, mikä voi toimia joko kulttuurisen tai kaupallisen inspiraation lähteenä. Olemme erityisen ylpeitä siitä, että Bioforumin ensimmäinen taiteilija on juuri Isabella Cabral, jonka teoksissa puu on keskeinen inspiraation lähde”, toteaa UPM:n brändi- ja viestintäjohtaja Elisa Nilsson.

”Bioforum on tila sekä kulttuurille että kaupallisille innovaatioille. Taidetta tullaan esittelemään sen eri muodoissa niin kotimaisesta kuin kansainvälisestä näkökulmasta. Sisällöissä ja teemoissa painotetaan Biofore-kontekstia, luontoyhteyttä, aitoa innovaatiota sekä kansainvälistä vuorovaikutusta.”

”Yhtiön kotimaisten ja kansainvälisten yritysvieraiden lisäksi toivotamme näyttelyihin tervetulleiksi kaikki pääkaupunkiseudun asukkaat sekä tietysti kaikki muut alueella vierailevat. Haemme Bioforumissa aktiivista vuorovaikutusta kaikkien sidosryhmiemme kanssa.”

Cabralin maalaukset vievät katsojan Brasilian vesiltä Suomen pohjoisiin metsiin, ja jokaisella puunkappaleella on tarina kerrottavana. Fennica-sarjan teoksille taiteilija on antanut suomalaisittain tuttuja nimiä, kuten Väinämöinen, Aino, Urho, Tarmo ja Sisu. Rio Negro -sarjan puunkappaleet ovat muun muassa hajonneiden veneiden laudoituksen kirkkaanvärisiä kappaleita.

Cabral on väitellyt arkkitehtuurista Brasiliassa ja opiskellut maalausta ja taidehistoriaa Brasiliassa ja Ranskassa. Hänen töitään on aiemmin ollut esillä Ahvenanmaalla, Ruotsissa, Ranskassa ja Brasiliassa. Cabral asuu nykyisin osittain Suomessa.

Näyttely on avoinna yleisölle 19.11.–14.12.2014 ke–pe 12–18, la 12–16, su 12–18. Suljettu 27.11. ja 6.12.–7.12. Näyttelyyn on vapaa pääsy.