AFRY on ostanut kaksi metsänhoitoon digitaalisia ratkaisuja tarjoavaa suomalaisyritystä, MosaicMill Oy:n ja Simosol Oy:n. Yritysostot edistävät AFRYn pyrkimystä nousta globaaliksi markkinajohtajaksi kestävää metsänhoitoa tukevissa digitaalisissa ratkaisuissa ja palveluissa.

MosaicMillin ja Simosolin teknologiat muodostavat jatkossa keskeisen osan AFRY Management Consultingin kehittämää Smart Forestry -palvelukokonaisuutta, joka yhdistää AFRYn koko metsänhoidon arvoketjun asiantuntemuksen ja markkinoiden edistyksellisimmät digitaaliset ratkaisut. Tämän ansiosta asiakas saa puukohtaisesti kerätyn tiedon avulla rakennetun digitaalisen kaksosen metsästään. Sen perusteella metsänomistaja voi suunnitella metsänhoitoa tarkasti ja kestävästi sekä optimoida metsän tuoton.

MosaicMill on yksi johtavista yrityksistä, joka hyödyntää droneilla kerättyä ja satelliittikuvien välittämää tietoa metsävarojen laskennassa ja mahdollistaa siten metsänhoidon suunnittelun ilman perinteistä kenttätyötä. Digitaalisesti kerätyn tarkan datan avulla metsänomistajat voivat tehdä kattavaan tietoon perustuvia ja oikea-aikaisia päätöksiä edistämään metsävarojen kestävää käyttöä.

Simosol on teknologiayhtiö, joka on erikoistunut edistyksellisiin metsänhoidon simulointi- ja optimointiratkaisuihin. Yhtiö on ollut jo entuudestaan AFRYn kumppaniverkostossa, ja sen palveluita on hyödynnetty osana AFRY Smart Forestry -palveluvalikoimaa. Yrityskaupan myötä Simosolin ohjelmistoratkaisut ja osaaminen muodostavat entistä vahvemman perustan AFRYn digitaalisten ratkaisujen kehittämisessä metsien inventointiin ja kartoitukseen sekä operatiivisen tiedon keräämiseen metsävarojen seuraamiseksi ja hallinnoimiseksi.

MosaicMillin ja Simosolin osaamisen ja teknologioiden ansiosta AFRY viitoittaa tietä kestävää metsänhoitoa tukevissa digitaalisissa ratkaisuissa ja palveluissa.

“Korkealaatuisen inventointidatan ja maailman parhaimmistoon kuuluvan simulointi- ja optimointialustan ansiosta AFRY voi palvella markkinoiden suurimpia toimijoita ja integroida ratkaisunsa osaksi kaikenlaisia metsien hallinnan järjestelmiä. Samaan aikaan vahvistamme omaa, koko metsänhoidon arvoketjun kattavaa tarjontaamme”, sanoo AFRYn bioteollisuuden liikkeenjohdon konsultoinnista vastaava johtaja Saara Söderberg.