Suomen ABB on saanut yli 30 miljoonan euron tilaukset Metsä Groupin uudelle biotuotetehtaalle Äänekoskelle. Toimituskokonaisuus sisältää merkittävän määrän Suomessa kehitettyä ja valmistettua sähköistys- ja käyttötekniikkaa ABB:ltä Vaasasta ja Helsingistä.

Uuden biotuotetehtaan kaikki yli tuhat sähkömoottoria valmistetaan Suomessa ABB:n Vaasan ja Helsingin tehtaissa. Tehtaan päämuuntajat ja suojareleistys tulevat ABB:n tehtailta Vaasasta ja yli 500 taajuusmuuttajaa maailman suurimmalta taajuusmuuttajatehtaalta Helsingin Pitäjänmäeltä.

Sähköistysprojekti suunnitellaan ja johdetaan ABB:ltä Vaasasta.

Toimitukseen sisältyy merkittävä määrä vaativia projektipalveluja. Tehtaan koko sähkönjakelujärjestelmän mitoitus, suunnittelu, vaadittavat verkostolaskennat, koestus ja käyttöönottopalvelut tehdään ABB:ltä Vaasasta.

Suomen ABB:llä on yli 30 vuoden kokemus vaativista sellu- ja paperiteollisuuden sähköistys- ja kokonaistoimitusprojekteista niin Suomessa kuin globaalisti. Äänekosken tehdastoimitusta vastaavia projekteja on toteutettu viimeisen 10 vuoden aikana muun muassa Uruguayhin, Kiinaan ja Indonesiaan.