Henkilö selailee kännykällä nettisivuja.

Uudet webinaarit alkavat

Suosittu ForestBioFacts-webinaarisarja jatkuu uusilla jaksoilla syksyn ja ensi kevään aikana. Tulevissa webinaareissa käsitellään metsäteollisuuden ajankohtaisia aiheita niin energiasta, hiilineutraaliudesta kuin materiaalitehokkuudestakin.

Puunjalostusinsinöörit ry:n järjestämässä webinaarisarjassa on kahden vuoden aikana käyty kaikki Forest­BioFacts-oppimisympäristön 16 teemaa läpi. Webinaareissa kunkin teeman päätoimittaja on esitellyt aihettaan, jota asiantuntijat ovat omissa puheenvuoroissaan syventäneet. 

”Webinaarit ovat olleet erittäin suosittuja. Yhteensä sarjalla on ollut yli 3 000 osallistujaa, yksittäisellä jaksolla parhaimmillaan yli 400 osanottajaa. Suosion lisäksi palaute on ollut pelkästään positiivista, webinaarien antia ja ajankohtaisuutta on kiitelty”, kertoo Puunjalostusinsinöörit ry:n toimitusjohtaja Antti Lindqvist.

Nyt webinaarisarjaa jatketaan kuudella uudella jaksolla. Ohjelmiston laadinnassa on otettu huomioon aikaisempiin webinaareihin osallistuneiden palautteet ja toiveet tulevista aiheista. 

”Käsiteltävänä syksyn ja kevään webinaareissa on kiinnostavia ajan­kohtaisia aiheita, kuten energia,
kestävä kehitys, puupohjaiset tekstiilit, hiilineutraalius ja materiaalitehokkuus”, kertoo Lindqvist.

Avoimet ja ilmaiset webinaarit

Syksyn ensimmäinen webinaari pidettiin 6.9. Sen aihe oli Where are you going fibre-based packaging? Puhujina olivat MM Groupin Alexey Vishtal, joka kertoi muovin korvaamisesta kuitupohjaisella pakkaamisella, Fiberwoodin Jani Lehmonen aiheenaan vaahdonmuodostus sekä PTR:n Virpi Korhonen, joka loi katsauksen asiakastrendeihin ja pakkausregulaatioihin. 

Webinaarisarja jatkuu parin kuukauden välein. Teemoina ovat:

– 1.11.      Megatrends and sustainability
– 13.12.   Energy strategies to tackle European winter and climate change
– 7.2.       Cellulose-based textiles changing the fashion business
– 26.3.    Carbon zero future mills, material efficiency
– 29.5.    New innovative bio-products

1.11., 7.2. ja 26.3. pidettävät webinaarit liittyvät Pulp & Beyond -messuilla käsiteltäviin aiheisiin. 

Webinaarit kestävät puolitoista tuntia, ja niissä jokaisessa on kolme asiantuntijaa kertomassa oman alansa kiinnostavista näkymistä. Webinaarit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Ne tallennetaan ForestBioFacts-oppimisympäristöön täydentämään olemassa olevaa sisältöä ajankohtaisilla tiedoilla ja yritysesimerkeillä. Tallenteet ovat lisenssinhaltijoiden katsottavissa ForestBioFactsissa. 

Webinaarien ilmoittautumiset avautuvat PI:n verkkosivulla www.puunjalostus­insinoorit.fi noin kolme viikkoa ennen webinaaria.

Uusimmat