Metsä Boardin Product Management Director Leena Yliniemi katsoo kohti kameraa.

ForestBioFacts – arjen kätevä työkalu

Kun 16-teemainen digitaalinen oppimisympäristö ForestBioFacts julkaistiin vuonna 2020, otettiin se heti käyttöön Metsä Boardilla. Nykyään se on kätevä arjen työkalu, johon koko yrityksen henkilöstöllä on pääsy.

 ”Ihan joka päivä en ForestBioFactsia käytä, mutta usein kyllä. Tilanteissa, joissa vastaan tulee uudempi tai oudompi asia, tai täytyy hakea kuvaa tai jokin tieto on tarkistettava, niin hakutoiminnolla saan vastauksen nopeasti ForestBioFactsista. Kollegat puolestaan pääsevät tutustumaan siellä uusien tutkimusaiheiden taustoihin, tuloksiin ja tutkimuksen etenemiseen”, kertoo Metsä Boardin Product Management Director Leena Yliniemi.  

”Jos tietoja joutuisi hankkimaan muualta, pitäisi aina punnita niiden luotettavuutta”, hän toteaa.  

Hyvänä Yliniemi pitää sitä, että oppimisympäristössä on teemoittain kerrottu aihealueista perusasioita, mutta halutessaan pääsee aiheeseen paneutumaan syvällisemmin. Avuksi on luotu oppimispolkuja, joita hyödyn­täen voi edetä. Oppimispolkuja on kaksi, alaa vähemmin tunteville lyhyempi polku ja teollisuudessa toimiville alan ammattilaisille pidempi. 

”Itse olen opiskellut sellu- ja paperi­tekniikkaa, mutta on mielenkiintoista laajentaa omaa osaamista ja tutustua uusiin aihealueisiin kuten tekstiilikuituihin.” 

Perehdytyksessä ForestBioFacts on osoittautunut erinomaiseksi välineeksi.  

”Uudet työntekijät pääsevät kätevästi tutustumaan biometsäteollisuuteen. Nekin, jotka eivät ole tuotannossa ydintekemisessä, työskentelevät esimerkiksi HR:ssä tai taloushallinnossa, voivat helposti opiskella alaa. Hyvänä lisänä teemoihin on tulossa oppimisen testaamismahdollisuus.” 

Päivitystiedot seurantaan 

Omaksi suosikikseen oppimisympäristön sisällöistä Yliniemi nimeää Forest­BioFacts-webinaarit. 

”Webinaareissa alan asiantuntijat käsittelevät jotakin uutta ja ajankohtaista asiaa. Ne ovat olleet tosi hyviä. Se on myös hyvä, että webinaarit ovat varsinaisen lähetysajankohdan jälkeen ForestBioFactsissa tallennettuina ja jälkeenpäin katsottavissa.” 

Metsä Boardilla oli joku aika sitten henkilöstötilaisuus, jossa esiteltiin myös ForestBioFactsia. Uudet käyttäjät kirjautuivat ForestBioFactsiin ja tutustuivat sen sisältöön.  

”Moni kommentoi, että onpa helppo päästä asioihin käsiksi ja miten kätevästi tiedot löytyvät”, kertoo Yliniemi palautteista. 

Nyt kun ForestBioFacts-oppimisympäristössä käynnistyy kaikkien teemojen systemaattinen päivityskierros, aikoo Leena Yliniemi seurata aktiivisesti, mitä uutta sisältöä päivitysten myötä ForestBioFactsiin tulee. 

Uusimmat