Sanna Peuralampi keltaisessa työhaalarissa, kypärä ja kuulosuojaimet päässään ja katsoo hymyillen kohti kameraa.

Tuotannon ytimessä

”Oma mielenkiinto on selkeästi tuotannon tekemisessä – siinä ihan ytimessä. Päivittäisenä tehtävänäni on vastata kartonkikoneen operatiivisesta toiminnasta, katsoa että kaikki toimii. Huolehdin siitä, että työt tehdään turvallisesti, tuotetaan laatua ja asiakkaan tilaamat määrät. Käytännönläheistä työtä dynaamisessa ympäristössä”, kartonkikoneen käyttöinsinööri Sanna Peuralampi kiteyttää nykyisen toimenkuvansa. 

Tampereen metsätalousopintojen ensimmäisen vuoden puunkäyttäjäkurssin tehdasvierailu kartonkikoneelle oli avannut silmät isoille kuivatussylintereille ja tehdas­ympäristölle. Peuralampi siirtyikin opinnoissaan prosessitekniikan ja biotuotteiden pariin ja valmistui joulukuussa 2019 prosessitekniikan insinööriksi.

Työura alkoi ostajana hankinnan palvelukeskuksessa Äänekoskella. Hankinnan tehtävien osaaminen ja protokollien ymmärtäminen on tuonut vahvuutta koko tuotekierron tuntemukseen. Viime vuonna Peuralampi osallistui Metsä Groupin trainee-ohjelmaan, jossa toimenkuvia ja laajempaa kokonaisuutta käytiin läpi muiden osallistujien kesken ja pohdittiin suunnitelmallisesti oman mentorin kanssa. 

”Parasta trainee-ohjelmassa oli konsernitasoinen yhteisöllisyys, jossa mietittiin omaa roolia ja päästiin
jakamaan kokemuksia. Toki käytiin läpi myös firman yleisiä ja yhteisiä asioita, kuten turvallisuuspolitiikkaa. Kerran kuukaudessa istuin alas oman mentorini Jari Konolan kanssa, joka osasi tuoda kokeneempaa näkemystä minun ajatuksiini. Ohjelman loppuun kuului vierailu toiselle tehtaalle tai pääkonttorille ja mahdollisuus työkiertoon.” 

Miltä näyttävät tulevaisuuden urasuunnitelmat? Sanna Peuralampi sanoo olevansa ihminen, joka haluaa tehdä jokaisen tekemänsä työn kunnolla. 

”Haluaisin ymmärtää prosessin ja tehtaan toiminnan vielä syvällisemmällä tasolla. Tiedostan, että edessä on loputon suo, mutta olen avoin ja utelias kaikelle. Myös uralla eteenpäin menolle, jos sellainen hetki tulee ja tilaisuuksia avautuu. Ja varmasti tulee vielä hommattua tuohon insinööritittelin eteen ne DI-kirjaimet.”

Alun perin Hämeenlinnasta lähtöisin oleva Sanna Peuralampi sanoo kotiutuneensa mainiosti eteläkarjalaiseen elämänmenoon. Työmatkaan Lappeenrannasta Simpeleelle menee 45 minuuttia, ja kimppakyytirinki työkavereiden kanssa toimii jouhevasti. Kotona aktiivinen koiraharrastus auttaa työasioiden jäämiseen työpaikalle.

 ***

Sanna Peuralampi
käyttöinsinööri, Metsä Groupin Simpeleen kartonkitehdas

Koulutus: prosessitekniikan insinööri, Tampereen ammattikorkeakoulu

Työn ohella: pelastuskoiratoiminta 1,5-vuotiaan Australian paimenkoiran kanssa, kodin remontointi

Teksti: Tuija Holttinen
Kuva: Jouni Neuvonen, Metsä Board

Uusimmat