Voithin uusi paperikonekonsepti

Voith on parantanut ja kehittänyt kaikkien paperilajien paperikoneitaan XcelLine-brändiksi. Yrityksen mukaan XcelLine-paperikoneiden etuja ovat nopea ja helppo käyttöönotto, erinomainen hinta–laatusuhde, uraauurtavat teknologiat, helppokäyttöisyys ja integroidut ratkaisut.

Voith on toiminut teollisuuden prosessien järjestelmätoimittajana ja paperiteollisuuden globaalina kumppanina yli 150 vuoden ajan, ja konserni viettää juhlavuottaan.

Voith sanoo tuote- ja palveluvalikoimansa olevan markkinoiden laajin.

Markkinoille tuomansa uuden sukupolven paperikonekonseptin johtoajatuksen Voith sanoo olevan erinomainen suorituskyky – Xcellent Performance. Asiakaspinnassa innovaatiot näkyvät optimoituina yksittäisinä komponentteina yhdistettynä entistä parempiin rajapintoihin ja prosessivirtoihin, mikä lyhentää merkittävästi asennus- ja käyttöönottovaiheita.

”Voith tukee tuote- ja palveluinnovaatioillaan paperivalmistajia matkalla kohti digitalisoituvaa paperi­teollisuutta. Paperiteollisuus 4.0 tarkoittaa ihanteellisesti toisiinsa sovitettujen tuotteiden, teknologioiden ja palveluiden valjastamista paperikoneen suorituskyvyn parantamiseksi, millä varmistetaan paperintuotannon parempi kannattavuus”, kertoo johtaja Oliver Berger Voith Paperistä Heidenheimista Saksasta.

Kokonaisten tuotantolinjojen toimittajana ja markkinoiden laajimman palvelu-, komponentti- ja tuotevalikoiman tarjoajana Voith pystyy tarjoamaan paperivalmistajille kattavaa asiantuntijuutta ja laajan ratkaisuvalikoiman saman katon alta.

Voith BlueLine -massankäsittelyratkaisujen ja uusien Xcel­Line-paperikoneiden erinomainen yhteensopivuus varmistaa paperintuotannossa paperin laadun ja koneen hyvän hyötysuhteen.

Voithin Uusia XcelLine-paperikoneita on jo toimitettu Kiinaan ja Thaimaahan. Kiinassa Sun Paperin Zouchengin-tehtaalla käynnistyi hiljattain kaksi pakkauspaperikonetta.

Cheng Loong Thaimaassa otti puolestaan käyttöönsä Xcel­Line-pehmopaperikoneen. Voith Paper sanoo koneen olevan poikkeuksellisen energiatehokas, sillä jenkkisylinterin huuvaa lämmitetään kaasun sijaan höyryllä. Käyttökustannuksia pienentää myös NipcoFlex T -kenkäpuristin. Pehmopaperikoneen tuotantonopeus on 2 000 metriä minuutissa.

150-vuotias perheyhtiö

Voith Paper on yksi Voith-konsernin divisioonista. Konserni operoi globaalina teknologiatoimittajana energia-, öljy- ja kaasu-, paperi-, raaka-aine-, liikenne- sekä ajoneuvoteollisuudessa.

Vuonna 1867 perustettu Voith työllistää tällä hetkellä noin 20 000 henkilöä, ja ­yhtiön liikevaihto on 4,3 miljardia euroa.

Yhtiöllä on toimintaa yli 60 maassa, ja se on yksi Euroopan suurimmista perhe­yhtiöistä.

Teksti Leif Lindberg

Uusimmat