Syncron Techin järjestelmä tehostamaan Stora Enson energianhallintaa

Syncron Techin järjestelmä tehostamaan Stora Enson energianhallintaa

Syncron Tech on valittu paperi-, pakkaus- ja puutuotealalla toimivan Stora Enson Suomen tehtailla uusittavan energianhallintajärjestelmän toimittajaksi. Stora Enson Suomessa sijaitsevat parikymmentä tuotantolaitosta kuluttavat vuodessa 6–7 prosenttia koko Suomen sähköstä. Pienikin tehostuminen energian hankinnassa on siten tärkeää.

Stora Enson Energiapalvelut-yksikkö hankkii energiaa kaikille yhtiön Suomen yksiköille. Käyttöön tuleva järjestelmä on Suomen tehtaiden sähkön ja maakaasun hankinta- ja optimointijärjestelmä. Sen avulla seurataan ja ennustetaan energiankulutusta ja suunnitellaan hankinta.

Stora Enson nyyinen energianhallintajärjestelmä on peräisin jo 1990-luvulta, ja uusin päivitys on vuodelta 2004. Nyt käyttöön tulevalta uuden ajan järjestelmältä edellytettiin ennen kaikkea innovatiivisuutta ja joustavuutta. Uuden järjestelmän on tarkoitus olla käytössä tämän vuoden loppupuolella.

– Uskomme, että SyncPower-tuotteemme tarjoaa joustavan ja käyttäjäläheisen työkalun energianhallintaan ja hyvä pohjan pitkäjänteiselle yhteistyölle, Syncron Techin toimitusjohtaja Jussi Kontola sanoo.

Uusimmat