Robotisoitu koeajoasema.

Pumpputuotanto uuteen asentoon Karhulassa

Sulzerin investointi laajaan modernisointiin Karhulan pumpputehtaalla on valmistunut.

Sulzer on valmistanut pumppuja Karhulassa jo 130 vuotta. Nyt tehdyn investoinnin myötä Kotkan Karhulassa valmistettavien laitteiden määrä kasvaa, koska varastoinnissa, laitteiden kokoonpanossa, koeajoissa, maalauksessa sekä tuotteiden loppuvarustelussa hyödynnetään uusia prosesseja. Tuotantoprosessien automatisointi ja digitalisointi on nostanut toiminnan täysin uudelle tasolle. Samalla tuotannon läpimenoaika on puolittunut. Pumppujen koeajotoiminta on investoinnin myötä täysin automatisoitu, samoin tuotteiden siirrot eri työvaiheiden välillä. Digitalisaation myötä tehdas on siirtynyt paperittomaan toimintaan.

Tehdasinvestoinnin ohella pumpputehtaan viereen nousi uusi automatisoitu, pinta-alaltaan 5 500 neliön logistiikkakeskus. Varasto mahdollistaa komponenttien entistä tehokkaamman käsittelyn sekä niiden jakelun oikea-aikaisesti suoraan tuotantoon. Keskus tehostaa tehtaan materiaalitoimintoja ja lyhentää omalta osaltaan tuotannon läpimenoaikoja.

”Pumppumarkkina on elänyt pari vuotta hyvin positiivista aikaa. Ukrainan sotaan liittyvät asiat kuten energiahintojen kehitys ja niiden vaikutus asiakaskuntaamme voivat aiheuttaa muutoksia lähiajan markkinanäkymissä. Meidän pitää olla ketteriä kaikissa markkinatilanteissa”, sanoo Sulzerin Industry- liiketoimintayksikön johtaja Veli-Pekka Tiittanen.

”Globaalissa markkinassa meillä on hyvä asema energiasegmentissä, kuten öljy- ja kaasupuolella. Samoin esimerkiksi erilaisiin metalleihin ja biopolttoaineisin liittyvissä prosesseissa eletään merkittävää kasvun kautta. Eikä pidä unohtaa Sulzerin tarjontaa sekä puhtaan veden että jäteveden käsittelyyn liittyvissä kohteissa. Luotamme pitkän jänteen kasvuun. Vahvin globaali asema Industry- liiketoimintayksiköllä on paperi- ja selluteollisuudessa. Toki meidät tunnetaan hyvin myös sokeriteollisuudessa, bioetanolituotannossa ja mineraaliteollisuudessa. Seuraamme vetyteollisuutta ja katsomme, mitä se voisi meille antaa.”

Sulzer investoi tuotantoprosessien automatisointiin Karhulan pumpputehtaallaan.

Markkinatilanteissa pitää olla ketterä ja valmis muuttuviinkin tilanteisiin.

Uusimmat