Uraauurtava nanoteknologiainvestointi Imatralle

Uraauurtava nanoteknologiainvestointi Imatralle

Uusi esikaupallinen mikrokuitusellulaitos mahdollistaa entistä kevyemmän ja vahvemman raaka-aineen valmistuksen pakkauksiin ja täysin uusiin käyttökohteisiin.

Stora Enso ottaa merkittävän askeleen uusiutuvissa raaka-aineissa aloittamalla mikrokuitusellun esikaupallisen tuotannon Imatralla. Uudentyyppistä raaka-ainetta käytetään nykyisten ja uusien kuitupohjaisten paperi- ja kartonkituotteiden lisäksi erikoispäällystemateriaalina läpäisemättömyyttä vaativissa pakkauksissa. Lisäksi tuotetta voidaan hyödyntää tulevaisuudessa myös täysin uusissa käyttökohteissa.

“Mikrokuitusellun tuotannon aloittaminen on vahva osoitus Stora Enson kyvystä kyseenalaistaa ja uudistua. Kyseessä on esimerkki uraauurtavasta, asiakkaita ja jopa koko maapalloa hyödyntävästä, yhteistyössä eri yhteisöjen ja yliopistojen kanssa tehdystä innovaatiosta. Hanke kokonaisuudessaan on todiste sitoutumisestamme uuden sukupolven uusiutuvien raaka-aineiden entistäkin innovatiivisempaan kehittämiseen. Mikrokuitusellun avulla voimme tehdä kevyempiä ja vahvempia uusiutuvia pakkausmateriaaleja – saavuttaa vähemmällä enemmän. Uusi tuote antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden asiakaslähtöisten innovaatioiden ja tuotekonseptien kehittämiseen. Pidemmällä aikavälillä, jatkaessamme uudistumista ja olemassa olevien ratkaisujen haastamista, mikrokuitusellu voi hyvin korvata yleisemminkin fossiilisia raaka-aineita kuten muovia ja erikoiskemikaaleja sekä alumiinia. Tämä antaa meille mahdollisuuden uusiutuvien materiaalien vallankumoukseen ja täydentää pitkän aikavälin tuotekehitystyötä”, Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen sanoo.

Teknologiaprojektin kokonaisarvo, sisältäen Imatran koelaitoksen, on arviolta noin 10 miljoonaa euroa. Koelaitos aloittaa tuotannon vuoden 2011 loppuun mennessä.

 

Uusimmat