Paperin tuotantoprosessissa energiasäästöä tuova optimoitu tyhjiöjärjestelmä

Optimoidulla tyhjiöjärjestelmällä merkittävä energiansäästö

”Kestävän kehityksen energia-asiat ovat pinnalla ja tämä on nostanut tuotantoprosessien energiankulutuksen ja tehokkuuden esille. Runtechin kohdalla asiakas saa avoimen ja luotettavan näkymän tyhjöjärjestelmiinsä ja paperikoneen ajettavuuteen, mikä auttaa asiakasta tunnistamaan ja priorisoimaan energiansäästöön ja kokonaistehokkuuteen liittyvät tarpeet. Vakuumijärjestelmien optimointi on suurin osa liiketoimintaamme ja sillä parannetaan tehokkaasti tuotantokoneen energiatasetta”, sanoo Runtech Systemsin toimitusjohtaja Ville Mattsson.

Toimintansa yhdistävät Runtech Systems ja Nash kertovat tarjoavansa ainoana maailmassa sekä vesirengas- että kuivaturbopuhallinteknologiaa tai niiden yhdistelmää. Runtechin portfoliossa on myös kaukalot ja kaavarit sekä formeri- ja kuivatusosien puhtaanapitoratkaisut. 

”Tiivistimme yhteistyötä Nashin kanssa, koska halusimme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisempaa palvelua. Pystymme tarjoamaan asiakkaan tarpeen ja budjetin mukaan räätälöidyn ratkaisun aina vesirengaspumppuhuollosta kokonaan uuteen turbotyhjiöjärjestelmään. Laaja portfolio mahdollistaa muun muassa erilaiset hybridijärjestelmät, joissa olemassa olevaa pumppukapasiteettiä hyödynnetään modernin teknologian rinnalla”, Mattsson sanoo. 

”Olemme tällä hetkellä turboteknologiassa markkinajohtaja maailmanlaajuisesti. Järjestelmiämme pystytään optimoimaan asiakaskohtaisesti erittäin tehokkaasti. Runtechin järjestelmä eroaa kilpailijoiden järjestelmistä siten, että se on erittäin hyvin säädettävissä asiakkaan reaaliaikaiseen tarpeeseen. Muutoin menetämme paljon energiansäästöpotentiaalia. Todelliset vakuumitasot voivat olla merkittävästi konetoimittajien määrittelemiä vakuumitasoja alempia. Parhaassa tapauksessa olemme esimerkiksi pystyneet laskemaan asiakkaan vakuumijärjestelmän energiankulutuksen kahdeksasta megawatista kolmeen. Tämä edellyttää, että koneen vedenpoisto mitataan reaaliaikaisesti Ecoflow-mittareilla. Katsomme paperikoneen puristinosan ajettavuutta myös tyhjöjärjestelmiä laaja-alaisemmin ottamalla huomioon nippivedenpoiston, kaukalot ja kaavaroinnin. Vettä ei tarvitse eikä kannata poistaa vain imemällä, koska se tarkoittaa energian kulutusta.” 

Runtech tuntee puristinosan ja kuivatusosan toiminnan erinomaisesti johtuen tuhansista tehdyistä paperikoneauditoinneista. Asiakkaalle tehdään jo auditointivaiheessa parannusehdotuksia energiakulutuksen vähentämiseksi tai tuottavuuden lisäämiseksi.

”Optimointiprosessimme lähtee siitä, että mittaamme vedenpoiston ja tutkimme koneen ajettavuuden toimivuuden. Usein käy niin, että mittausapumme antaa asiakkaalle aiheen tehdä isommankin modernisoinnin paperikoneen ajettavuuden parantamiseksi”, sanoo Ville Mattsson. 

”Vakuumijärjestelmä vie koko paperikoneen energiasta noin kymmenestä kolmeenkymmeneen prosenttiin, joten sen osuus energiataseessa on erittäin merkittävä. Uusi vakuumijärjestelmä säästää energiaa vanhaan järjestelmään verrattuna 40–60 prosenttia.”

Teksti Leif Lindberg
Kuva Runtech Systems 

Uusimmat