Kaikki paperista rullaimelta lähettämöön

Raumaster Paper Oy: Kaikki paperista rullaimelta lähettämöön

Raumalainen Raumaster Paper (RMP) hankki viime vuonna omistukseensa Quattrollin jälkikäsittelylaitteiden liiketoiminnan ja laajensi näin palvelunsa paperin koko jälkikäsittelyyn – rullaimelta lähettämöön.

– Toiminta-ajatuksemme on parantaa asiakkaiden eli paperitehtaiden ja jalostuslaitosten tuottavuutta toimittamalla heille kustannustehokkaita ja käyttäjäystävällisiä jälkikäsittelyjärjestelmiä, kertoo Raumaster Paper Oy:n toimitusjohtaja Seppo Sonninen.

Yhtiön kokonaisvaltaista tuotevalikoimaa tukee omalta osaltaan panostukset paperi- ja kartonkikoneiden jälkikäsittelyn uusintoihin ja huoltoon tuotantolinjojen koko elinkaarella.

– Paperiteollisuus on edelleen voimakkaassa murroksessa, ja asiakkaat hakevat säästöjä paitsi päivittäisessä toiminnassaan myös investoinneissaan. Laaja tuotevalikoimamme ja pitkä kokemuksemme  alalta helpottavat asiakaskohtaisten sovellusten toteutusta, uskoo Sonninen

Kokonaisratkaisuja yhdeltä toimittajalta

Uusilla investoinneillaan yhtiö on pystynyt paketoimaan koko tuote- ja palvelutarjontansa paperiteollisuudelle ja paperin jatkojalostuslaitoksille.

– Kehittämämme FINMaster – konseptin moduuleita käyttäen toimitamme kokonaisen jälkikäsittelylaitoksen, eli emorullankäsittelyn, pituusleikkauksen, hylsynkäsittelyn, rullankäsittelyn ja pakkauksen, hylynkäsittelyn, varastoinnin, jatkojalostuksen, ajoneuvojen lastauksen sekä tarvittavan automaation, Sonninen listaa.

– Asiakkaamme saavat siis tarpeisiinsa sovelletun ratkaisun yhdeltä toimittajalta ilman monia rajapintoja ja yhteensovittamista.

Quattroll on toiminut vahvasti erityisesti Kiinan markkinoilla, jossa sillä on huomattava markkinaosuus tehokkaiden keskikokoisten koneiden luokassa. Yhtiö on kehittänyt 2000-luvulla nykyaikaiset ja tehokkaat pituusleikkurit paperi- ja kartonkikoneiden 3–7,5 metrin leveysluokkaan.

Raumaster on perustanut myyntiyhtiön Kiinaan vauhdittaakseen myyntiään myös Aasian markkinoilla.

Asiakkaat ovat ymmärtäneet, että rullanpakkaukseenkin kannattaa investoida, sillä käsityövaiheiden vähetessä pakkauksen laatu ja riittävä suojauskyky saadaan varmistettua paremmin myös halpojen työvoimakustannusten maissa.

– Ensimmäinen uuden sukupolven täysautomaattikone Modulwrap on pakannut jo puoli miljoonaa rullaa. Toinen on toimituksessa ja useita pakkauskonetarjouksia on menossa päätösvaiheeseen, Sonninen kertoo.

Hylsynsahaukseen ja  hylsyn käsittelyyn RMP tarjoaa tuotteen, joka ei aiheuta pölyhaittaa. Myös sahausjälki on purseeton ja lopputuote mittatarkka.

– Mittavirheet eivät pääse kertautumaan järjestelmässämme. Tämä tuli esille muun muassa Portugalissa Setubalin jättiprojektissa, johon toimitimme täydellisen hylsynkäsittelyjärjestelmän.

Uutena aluevaltauksena Raumaster on kehittänyt prosessinosturiin mekaaniseen tarraimeen perustuvan automaattisen rullavarastokonseptin.

Mastergrip-tarraimen etuina ovat yleisesti käytettyyn alipainetarraimeen verrattuna sen luotettavuus, huoltotarpeen vähäisyys sekä kyky käsitellä niin pakattuja kuin pakkaamattomiakin rullia tai rullanippuja.

– Mastergrip-varastot ovat tällä hetkellä toiminnassa kartonkitehtaalla ja painotalossa. Tuotannossa ovat toimitukset Kiinaan ja Yhdysvaltoihin. Yhdistämällä Mastergrip-varasto rullien automaattiseen lastaukseen voidaan koko perinteinen varastointitoiminto pihtitrukkeineen korvata tehokkaammalla ja rullavaurioita vähentävällä ratkaisulla.

Ylläpitosopimuksilla mielenrauhaa

Asiakkaat ostavat Raumasterilta käytettävyyden ohella myös mielenrauhaa, sillä pituusleikkurit ovat paperinvalmistusprosessin avainlaitteita. Niiden toimivuudesta riippuu loppuasiakkaille menevien paperirullien laatu.

– Olemme kehittäneet ylläpitotoimintoja tehdäksemme toimittamistamme laitteistoista huoltosopimukset asiakkaidemme kanssa. Panostamme voimakkaasti myös muiden valmistajien laitteiden modernisointeihin ja ylläpitosopimuksiin, Seppo Sonninen sanoo.

Raumaster Paper Oy on raumalainen paperiteollisuuden jälkikäsittelyjärjestelmiin erikoistunut yritys. Yhtiö kuuluu Raumaster -konserniin.

Uusimmat