Massan tasalaatuisuutta haistelevalta sensorilta odotetaan pieniä ihmeitä

Massan tasalaatuisuutta haistelevalta sensorilta odotetaan pieniä ihmeitä

Numcore Oy:n ratkaisun pilotti alkoi Veitsiluodossa.

Stora Enso Oyj:n Veitsiluodon tehdas pilotoi paperilinjallaan
radikaalia konenäkösensoria. Entistä parempaa käytettävyyttä lupaava kuopiolaisratkaisu on asennettu tarkkailemaan hylynkäsittelyjärjestelmää.

Pilottiprojektin on määrä parantaa konelinjan ajettavuutta, optimoida hylynkäsittelyä sekä vähentää oleellisesti ratakatkoja tuotantolinjalla. Tämä on mahdollista, koska tulossa olevat ongelmat massan tasalaatuisuudessa voidaan näin paremmin ennakoida. Laite analysoi kuidun jakoisuutta.

ABB:n uusi QCS- ja WIS-automaatiota valmistava tehdas vihittiin Shanghaissa

ABB avasi 18.11. uuden paperi- ja selluteollisuutta palvelevan laadunvalvontateknologiaa valmistavan tuotetehtaansa Shanghaissa. Kyseessä on ABB:n QCS (Quality Control Systems) ja WIS (Web Imaging Systems) palveluiden päätuotantolaitos ja teknologiakeskus. QCS-tuotanto siirrettiin Kiinaan Irlannista ja WIS-tuotanto Suomesta.

”WIS-tuotteiden tuotekehitys sekä osa myynti- ja tukitoiminnoista säilyy edelleen Suomessa. Keskittämällä valmistustoimet uuteen tuotantotehtaaseen Shanghaissa haluamme palvella entistä paremmin Aasian kasvavia markkinoita. Samalla toki kehitämme palveluamme paremmaksi perinteisilläkin markkinoilla kuten Euroopassa ja Amerikassa,” sanoo WIS-liiketoiminnasta vastaava Timo Marttinen ABB:stä.

Voith Paper valmistaa pehmeät kalanteritelat UPM:n Kaipolan tehtaalla

UPM ja Voith Paper Oy ovat aloittaneet yhteistyön pehmeiden kalanteritelojen valmistamiseksi UPM:n Kaipolan tehtaalla vanhan kuumahiertämön tiloissa. Voith Paper on vuokrannut UPM:lta tuotantotilat ja aloittanut telojen valmistuksen tänä syksynä. Tehtaan vihkiäisiä vietettiin viime vuonna lokakuussa.

UPM:n ja Voith Paperin välisen sopimuksen mukaisesti UPM alkaa hankkia Suomen painopaperitehtailla käyttämänsä pehmeät kalanteritelat Voithilta. Merkittävä osa näistä teloista käytetään juuri UPM:n Jokilaakson tehtailla.

Hankkeeseen liittyneet neuvottelut päättyivät tammikuussa 2010. Tehtaan rakennustyöt olivat valmiit heinäkuussa ja ensimmäiset koetelat toimitettiin Myllykosken Plattlingenin tehtaalle syyskuussa. Suurin osa tuotantolaitteistosta on siirretty Kaipolaan Voithin Düsseldorfin tehtaalta Saksasta.

Lue lisää Paperi ja puu -lehden numerosta 1/2011

 

Uusimmat