Businessintegraattori auttaa maailmalle

Paperiteollisuuden rullan- ja jälkikäsittelylaitteiden teknologiaan erikoistunut Raumaster Paper Raumalta päätti hakea globaalia asiakaskuntaa Aasian suunnalla KaukoInternationalin tukemana.

Teknologiakonsortion kaksi muuta osapuolta ovat Gold Star Papertec Etelä-Koresta ja PMP Poland, entinen Beloit Puolasta.

Liiketoimintaintegraattori KaukoInternational syntyi viime vuonna, kun Kaukomarkkinat Oy myi Kauko Industrial -yksikön toiminnan uudelle kauppaa varten perustetulle KaukoInternational Oy:lle.

Uusi yritys integroi teknologiayritysten tuotteita ja palveluita kokonaisuuksiksi ja tarjoaa myyntiverkoston sekä paikallishankinta- ja jälkimarkkinoinnin palveluverkoston kansainvälisillä markkinoilla.

Tällä hetkellä KaukoInternational toimii tytäryhtiöidensä kautta seitsemässä maassa, jotka ovat Suomi, Puola, Latvia, Vietnam, Venäjä, Kazakstan ja Kiina. Yhteistyökumppaneita on muun muassa Filippiineillä ja Itävallassa. Paperiteollisuuden alalla Kiina on tärkein kohdemaa, josta seurataan myös Venäjällä vireillä olevia hankkeita.

KaukoInternationalin liiketoiminta jakaantuu kolmeen liiketoimintayksikköön. Pulp & Paper -segmenttiä johtaa yhtiön toimitusjohtaja Niiles Airola, Energy & Process -toimintaa Jukka Sala ja Environment-toimintaa Peter Jahn. Kaksi ensimmäistä liiketoimintalohkoa ovat yhtiön perusjalkoja.

”Tehtävämme on luoda kontaktit asiakkaaseen ennen kuin päämiehemme tulee mukaan mahdollisiin hankkeisiin. Toimimme aina paikallisia resursseja, ihmisiä ja osaamisverkkoja hyödyntämällä. Vahvuutemme on liiketoiminnan ymmärtäminen ja tätä me tarjoamme myös päämiehillemme. Tärkeää on, että toimimme eri markkinoilla aina päämiehemme liiketoimintatavan mukaisesti”, Niiles Airola kertoo.

KaukoInternationalin palveluksessa on kolmisenkymmentä henkilöä ja vuosiliikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa toteutuneista hankkeista riippuen.

Raumaster Paperin, Gold Star Papertecin ja PMP Polandin kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen pohjana on kokonaisen kartonkikonelinjan toimittaminen. Gold Starilla on KaukoInternationalin mukaan hallussaan peruskone lyhyen kierron lisäksi, mutta siltä puuttuvat avainkomponentit, jotka se saa PMP Polandilta.

Raumaster Paper toimittaa puolestaan koko rullankäsittelyn ja paperin jälkikäsittelyprosessit. Tarjonta kattaa kolmesta seitsemään metriin leveät koneet, joiden tuotantonopeus yltää 1 300 metriin minuutissa. Konsortiolla on tällä hetkellä kehitteillä neljä pilottitoimitusta Aasiassa.

Teksti: Leif Lindberg

Uusimmat