Fimpec-konsernin hallituksen puheenjohtaja Timo Hyvönen

Strategiapäivitys energiaan ja kansainvälistymiseen

”Etenemme energiassa määrätietoisesti, koska sen merkitys on jo nyt ollut meille suuri. Lisäksi siellä tulee tapahtumaan nykyisen maailmanpolitiikan vuoksi isoja muutoksia”, sanoo Fimpec-konsernin hallituksen puheenjohtaja Timo Hyvönen.

Konsernin toimitusjohtaja vaihtui tänä syksynä, kun diplomi-insinööri Jukka Nieminen tuli johtamaan konsernin kansainvälistymistä yhtiön kasvuvaiheessa. Konsernia vetänyt Antti Lukka jatkaa yhtiössä kehitys- ja integrointitehtävissä. Nieminen siirtyi Fimpeciin Beneq Group Oy:stä.

”Fimpecin vahva toimiala on ollut metsäteollisuus. Suomalaiset metsäyhtiöt sekä teknologiayhtiöt ovat isoja asiak­kaitamme. Nyt panostamme voimakkaasti myös energiasektoriin, koska energiasyklit kiihtyvät. Tarkoituksemme on saada samalla pysyviä tukikohtia maailmalla Fimpecin kansainvälistymisen polulla. Palkka­simme alkukesästä Ruotsiin toimitusjohtajan vahvistamaan Ruotsin yksikön toimintaa. Muut tytäryhtiömme toimivat Virossa ja Saksassa sekä Uruguayssa ja Chilessä”, kertoo Timo Hyvönen. 

Kansainvälistymistoimien tavoitteena on löytää markkinoilta suomalaistaustaisten yhtiöiden toimeksiantojen oheen isoja hankkeita laajasti ja koko palveluportfolion kattavasti. Syyskuun alussa Helenin DistrictHeating&Cooling-verkkojen suunnittelun ja rakentamisen tiimi siirtyi osaksi Fimpeciä. Fimpecillä on kaupan jälkeen DHC-asiantuntijoita 21 Helsingin energiatiimissä. Timo Hyvönen sanoo Fimpecin liikevaihdon ylittävän tänä vuonna 40 miljoonan euron rajan.

Paperi ja Puu: Aiotteko kasvattaa muskeleitanne ostamalla uusia toimijoita energiapaketin sisällä?

”Yritysostot kiinnostavat, mutta tällä hetkellä pääpaino on uusien osaajien rekrytoinnissa. Ruotsissa olemme käynnistäneet uuden toimitusjohtajan Anders Hallgrènin johdolla uusien ostokohteiden kartoituksen”, Hyvärinen sanoo.

Paperi ja Puu: Miten pääomasijoittaja Helmet Capital arvioi oman toimintansa vahvuuksia tällä hetkellä?

”Maailmalla tapahtuu paljon mielenkiintoisia asioita. On myös paljon haasteita, koska moni sektori on murroksessa. Helmet Capital on pitkäjänteinen pääomasijoittaja, koska meillä ei ole rahastotaustaa. Tuemme yrityksiämme niin kauan kunnes näemme, että tuomme lisäarvoa yritystemme kehitykseen. Joka tapauksessa energiasektorimme on nyt etunojassa ja sinne pyrimme saamaan lisää osaavaa henkilöstöä.”

Antti Lukka jatkaa konsernin palveluksessa Fimpec Academyn rehtorin roolissa osa-aikaisesti. Fimpec Academy on Fimpecin koko henkilöstön oma oppimisen akatemia, jolla tuetaan urapolkuja ja osaamisen kehittämistä valmennuksen ja työssä oppimisen keinoin yhteistyössä oppilaitosten, ulkoisten valmennusyritysten ja asiakkaiden kanssa.

 Teksti ja kuva Leif Lindberg 

Uusimmat