Asiantuntijapalveluita keskitetään ja vahvistetaan

”CTS Engtec on vahvasti markkinoilla vaikeiden aikojen jälkeen. Palvelukonseptimme on vahvistunut ja asiantuntijoittemme osaaminen monipuolistunut,” sanoo Antti Lukka, kouvolalaisen suunnittelutalon ja konsulttiyrityksen toimitusjohtaja.

CTS haluaa olla tukevasti mukana puupohjaisten biojalostamoiden buumissa. Yhtiö panostaa rekrytointeihin lisätäkseen kapasiteettiaan ja kasvaakseen silti hallitusti.

Taustalla on vahva näyttö UPM:n Kymin sellutehtaan viime vuoden lopulla valmistuneen ison modernisoinnin pääsuunnittelijana. Suunnittelumenestystä on tullut Lukan mukaan myös useiden teknologiatoimittajien yhteistyökumppanina.

”CTS Engtecin ongelmaksi tuli liiketoiminnan liika hajauttaminen sekä toimialakohtaisesti että maantieteellisesti. Tästä seurasi turhan raskas toimintarakenne. Nyt keskitymme asiakaskunnassa ja markkinoilla.”

Euroopan ja Venäjän ulkopuolelta haettujen toimeksiantojen määrä on pudonnut.

”Emme hae niitä aktiivisesti, emmekä osallistu tarjouskilpailuihin. Tästä on seurannut, että resurssitehokkuutemme on kasvanut.”

Metsäteollisuuden aktiivinen investointivauhti on vetänyt Lukan mukaan myös CTS Engteciä eteenpäin. Hänen sanoo metsäteollisuudessa vuonna 2013 alkaneen investointiaallon olleen iso piristysruiske yhtiölle. Se avasi CTS:lle ovia:

”Ei ehkä helpoimpaan, mutta tutuimpaan liiketoimintaan.” Siinä Lukka sanoo CTS:n olevan parhaimmillaan.

Metsäteollisuusosaamisensa rinnalla CTS Engtec sanoo olevansa Euroopan johtavia data center -asiantuntijayrityksiä. Yhtiö on kartoittanut useiden suomalaisten kuntien ja kaupunkien maa-alueita ja infrastruktuureita potentiaalisten hakukoneyhtiöiden käyttöön.

Teksti: Leif Lindberg

Uusimmat