Tuotekehitystä ja menestystarinoita

Saksalainen emoyhtiö Bellmer ja sen suomalainen tytäryhtiö Bellmer Vaahto Paper Machinery kutsuivat syyskuun alussa asiakkaitaan Vierumäelle esitelläkseen tuotekehitystään ja tärkeimpiä toimituksiaan. Viime mainittuihin kuuluu muun muassa Stora Enson Heinolan Fluting-tehtaalle tehty iso kartonkikoneen modernisointi.

Bellmer-konserni on perheomisteinen yritys ja se näkyy. Omistajaveljekset Erich, Martin ja Philipp Kollmar ovat läsnä Bellmerin arkijohtamisessa.

”Olemme kuin perhe”, he kuvaavat konserniaan.

”Arvomme ovat identtiset. Tällöin on kyse erityisesti toiminnallisesta fokuksesta ja luottamuksesta työssämme niin talon sisällä kuin asiakasympäristössäkin”, toimitusjohtaja Erich Kollmar selittää perhekehystä.                  

”Hyvä johtajuus pitää huolen siitä, että koko tiimillä on yhteinen visio. Myös palveluksessamme olevan henkilöstön oman elämän hallinnan pitää olla kohdillaan, jotta voimme sanoa pitävämme hyvää henkeä yllä.”

Bellmerin mukaan 60 prosentissa tuotteista on elementtejä, jotka ovat kolmea vuotta nuorempia.

”Jos tuotteestamme puuttuu jokin markkinoiden haluama toiminto, me toteutamme tarpeen. Luotamme eurooppalaiseen laatuosaamiseen, mutta läsnäolollamme olemme globaali yritys Australiaa lukuun ottamatta. Intiassa toimimme vain paikallisesti.”

Parin päivän tapahtumassa vieraili pari sataa alalla toimivaa henkilöä, ja kaukaisimmat saapuivat Kiinasta ja Intiasta. Tuhti asiakaspaketti käytiin läpi vauhdikkaasti konsernin viimeisimmistä uutisista referensseihin ja tuotekehityksen uusimpiin saavutuksiin. Paperi- ja kartonkikoneiden perälaatikot ovat merkittävässä asemassa Bellmerin toiminnassa ja erityisesti Suomen tytäryhtiössä, jolla on segmentin tuotanto- ja tuotekehitysvastuu.

Modernisointi Heinolassa

Ohjelman ytimiin kuului Stora Enson Heinolan fluting-tehtaan kartonkikoneelle tehty iso modernisointi ja sen esittely. Heinolan tehdas ja sen tuote AvantFlute SC ovat flutingmaailman aatelia, joten projektin haaste oli iso. Koneuusinnan jälkeen Heinolasta lähtee maailmalle uusi tuote, AvantFlute SC+.

Lähes 30 miljoonan euron koneuusinta kohdistui laadun parantamiseen, vaikkakin myös tehtaan 300 000 tonnin vuosikapasiteettiinkin tuli hieman lisäystä.

”Halusimme varmistaa, että olemme ja pysymmekin laadun ykkösinä pitkälle tulevaisuuteen”, sanoo tehtaan johtaja Katja Metsäranta.

Bellmerin toimitus käsitti uuden perälaatikon, puristinosan ja esikuivatusosan uusinnan. Kartonkikoneen neliömassa-­alue on 110–190 gsm.

Modernisoitu kone käynnistyi aikataulun mukaisesti. Laadun ja tuotannon lisäyksen ohella myös tehtaan energiatase parani.

”Bellmer Vaahto Hollolassa oli meille hyvä valinta, koska saamme teknisen tuen läheltä. Tunsimme Bellmerin joustavana toimijana ja heidän tarjoamansa koulutus oli parasta”, Metsäranta toteaa.

Teksti ja kuva Leif Lindberg

Uusimmat