Sellutehdasrakennus

Stora Enson Imatran tehtailla otetaan iso askel hiilijalanjäljen pienentämiseen

Imatralla sellutehtaan kemikaalien talteenottolinjaan investoidaan 10 miljoonaa euroa. Tarkoituksena on lisätä talteenottolinjan kapasiteettia uusimalla Kaukopään sellutehtaan mustalipeän haihdutusteknologiaa. Mustalipeän entistä korkeampi kuiva-ainepitoisuus tulee parantamaan energiatehokkuutta ja lisää biopolttoaineen osuutta tehtaan energiankäytössä, jolloin tehtaan käyttämien fossiilisten polttoaineiden osuus vähenee edelleen. Hanke on osa Imatran tehtaiden CO2-tiekarttaa, jonka tarkoituksena on pienentää tehtaan hiilijalanjälkeä.

Työt alkavat välittömästi ja valmistuvat vuoden 2023 loppuun mennessä.

Vastuullista kasvua pakkausmateriaalisegmenttiin

Imatralle on myös valmistumassa 80 miljoonan investointi tehtaiden puunkäsittelyn keskittämiseen ja nykyaikaistamiseen. Investoinnilla parannetaan Stora Enson korkealuokkaisen pakkauskartongin tuotantokykyä nykyaikaistamalla Imatran tehtaiden puunkäsittelyprosessia ja keskittämällä se yhteen paikkaan. Projektiin kuuluu kolmannen kuorintalinjaston asentaminen, puuhakkeen käsittelyjärjestelmien parantaminen sekä muutoksia nykyisen puunkäsittelyalueen infrastruktuuriin.

Keskitetty ja nykyaikaisempi puunkäsittely parantaa prosessin vakautta ja tehokkuutta. Lisäksi uusi, tehokkaampi kuorintalinjasto vähentää prosessin vedenkulutusta ja pienentää ympäristövaikutuksia.

Molemmat investoinnit auttavat Stora Ensoa saavuttamaan kunnianhimoisen ympäristötavoitteensa puolittaa toiminnastaan aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää, miten Stora Enson Enocelin tehtaalla parannetaan energiatehokkuutta ja investoidaan biopolttoaineiden käyttöön.

Teksti Minna Saano
Kuvat Stora Enso

Uusimmat