Mikä on Wiisteen tarina?
Wiisteen tarina alkoi vuonna 2012, kun Risto-Matti Salmi, Sami Raivio ja minä perustimme yrityksen. Työskentelimme tuolloin Risto-Matin kanssa työparina edellisessä työpaikassamme ja halusimme kehittää uudenlaisen ratkaisun betonirakenteiden kosteusmittaukseen. Vuonna 2023 Wiisteestä tuli osa Mitta Oy:n monitorointiratkaisuja.
Miten päädyitte mukaan Combient Foundryyn?
Saimme Combient Foundryltä sähköpostia ja myöhemmin puhelun, jossa meidät kutsuttiin mukaan kaksipäiväiseen tapahtumaan. Tapahtumassa tutustuimme Stora Enson esittämään haasteeseen liittyen puurakenteiden kosteusmittaukseen. Tämä herätti meissä kiinnostuksen ja päätimme lähteä kehittämään siihen sopivaa ratkaisua.
Miksi Combient Foundry oli tärkeä kokemus Wiisteelle?
Combient Foundry avasi meille aivan uusia kehityskohteita. Emme olleet aiemmin juurikaan ajatelleet puurakenteiden kosteusmittauksia tai siihen liittyviä tarpeita tuotannon eri vaiheissa. Stora Enson haaste ja heidän tarjoamansa rahoitus mahdollistivat meille ketterän kehitystyön ja maailman ensimmäisen puun IoT-kosteusmittarin luomisen.
Onko laitteelle ollut kysyntää?
Kyllä, laitteelle on ollut kysyntää erityisesti Euroopassa, ja olemme tehneet pilotteja jopa Kanadassa asti. Yhteistyö Stora Enson kaltaisen suuren ja tunnetun metsäteollisuusyrityksen kanssa on tuonut Wiisteen ratkaisuille uskottavuutta ja avannut väyliä uusiin asiakkuuksiin.
Mitä hyötyä Combient Foundrysta on?
Combient Foundry tarjoaa erinomaisen mallin osaamisen kaupallistamiseen, verkostoitumiseen sekä omien ideoiden benchmarkkaamiseen muihin startuppeihin. Suuret yritykset tuovat ratkaistavan haasteen heti pöytään, jolloin innovaatioprosessi käännetään toisinpäin. Yleensä startupit lähtevät liikkeelle havaitsemastaan ongelmasta ja etsivät sitten kehittämälleen ratkaisulle asiakkaita. Combient Foundryssa lähtökohtana on asiakkaan investointihalukkuus ja tunnistettu tarve, johon startupit kehittävät ratkaisun.
Lue lisää: Tuloksia digitaalisessa kosteudenseurannassa