Savcorin Hannu Savisalo: Puun käyttöä optimoitava

Savcor Groupin hallituksen puheenjohtaja Hannu Savisalo.

”Tuhlaamme edelleen hyvää kuitua. Vain optimoimalla puun käyttöä vieläkin paremmin alan teollisuus pärjää tulevaisuuden pelissä”, sanoo Savcor Groupin hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos Hannu Savisalo.

Talouden taantuman myötä Suomen metsäteollisuus on suurten kysymysten  äärellä. Mihin suuntaan tulee jatkaa, millaiseen peliin kannattaa satsata?

Hannu Savisalo on tehnyt metsäteollisuuden kanssa yhteistyötä vuosikymmeniä. Hänen mielestään kuidun ja puun muiden ainesosien mahdollisuuksien uudelleenarviointi ja vaikkapa taas pinnalle nousseen liukosellon monet mahdollisuudet vievät yhä kauemmas perinteisestä kuidunkäytöstä ja nykyisistä paperikoneista.

Vaikka rakennemuutos kestää kymmeniä vuosia, pelin suuntaviivat alkavat jo näkyä.

”Kaikki kolme suurta metsäyhtiötä näyttävät miettineen niin valttikorttejaan kuin peliä, jossa niillä pärjää. Stora Enso keskittyy pakkauksiin, Metsä Groupin bisnes on lähinnä raakapuuvarantoa selluineen ja kartonkeineen, UPM Kymmene tuntuu satsaavan paperin ohella muun muassa energiaan», Savisalo toteaa.

Alan bisnestä sekä kasvun ja muutosten mahdollisuuksia Savisalo tarkastelee yli kolmen vuosikymmenen kokemuksella. Savisalon perheen kokonaan omistamalla Savcor Groupilla on monta rautaa tulessa eri puolilla maailmaa. Savcor ART lujittaa, mittaa ja suojaa infrastruktuuria korroosiolta ja urakoi muun muassa satamien korjausrakentamisprojekteja. Savcor Forest konsultoi ja rakentaa ohjelmistoja metsäalalla, Cencorp suunnittelee elektroniikan automaatiojärjestelmiä ja suuntautuu kohti uusiutuvia energioita.

Liiketoiminta kumpuaa sähkökemian osaamisesta, materiaalitekniikan tietämyksestä ja tietotekniikan taitamisesta.

”Asiakasta kuuntelemalla olen oppinut eniten”, Savisalo toteaa.

Koko artikkeli on luettavissa Paperi ja Puu -lehdessä 3/2012.

Tilaa Paperi ja Puu -lehti.

Uusimmat