Pintaa pitkin

Pintaworksin perustaja ja toimitusjohtaja Toni Kuparinen kiteyttää, että yhtiön tavoite on olla paitsi paras pinnan tasaisuuden tarkistaja, myös koko ketjun yli näkijä.

”Erittäin tarkoilla kamerajärjestelmillämme voidaan varmistaa painettavan materiaalin painettavuus jo aikaisessa vaiheessa. Teemme järjestelmiä niin kartonkikoneille, päällystyskoneille kuin painokoneille. On olennaista olla mukana prosessin joka vaiheessa, sillä kaikissa prosessin vaiheissa voidaan vaikuttaa hyvään lopputulokseen”, Kuparinen sanoo.

Kuparisen väitöskirja nopeasta ja tarkasta pinnan muodon mittaamisesta ja analysoinnista tarkastettiin Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa vuonna 2008. Tutkijauran jälkeen Kuparinen halusi ryhtyä hyödyntämään tutkimaansa aihetta käytännössä.

”Vahvuutemme on ymmärrys koko prosessin kaikista vaiheista”, Kuparinen sanoo.

”Jokaisessa vaiheessa tehdään koeajo, sillä pienikin virhe pinnassa voi pilata lopputuloksen. Koko ketjun pitää olla kunnossa, jotta tulee kuprutonta jälkeä. Olemme olleet tarkkailemassa painojälkeä painokoneella asti. Reaaliaikainen painettavuuden seuranta vähentää reklamaatiokuluja, varmistaa korkean laadun pysyvyyden ja sitä kautta myös asiakastyytyväisyyden.”

Pintaworksin tärkeimmät markkinat suuntautuvat ensisijaisesti elintarvike- ja nestepakkausten painettavuuteen.

”Emme kuitenkaan pelkästään toimita kameran mittalaitteita. Tarjoamme myös muita palveluja asiakkaillemme, jotta pystymme varmistamaan, että kaikki on kunnossa monivaiheisessa prosessissa, jossa kartonkia pinnoitetaan painokelpoiseksi. Lisäksi toimimme insinööritoimistona tekemässä muun muassa tuotekehitystä. Näin saamme nuorelle yritykselle tasaista varmuutta kassavirtaan.”

Mittausjärjestelmien toimintaa on hiottu niin, että mittausjärjestelmä on Kuparisen mukaan ”kuosissa ja valmis”.

”Mutta totta kai pitää olla jatkuvasti skarppina. Eri materiaalit käyttäytyvät päällystysprosessissa eri tavalla. Elintarvikepakkauskartonkejakin on monenlaisia. Eniten olemme tehneet työtä nestepakkauskartonkien kanssa, ja niissäkin on monia lajeja. Erityyppistä raakamateriaalia käytetään erilaisiin lopputuloksiin. Mehupurkeilla ja kahvikupeilla on omat materiaalinsa. Materiaalien lisäksi päällystämisessä on monta eri vaihetta, joihin voidaan vaikuttaa.”

Pintaworks haluaa kehittää jatkuvasti toimintaa niin, että asiakkaalle voidaan tarjota parasta ja tuoreinta osaamista.

Teksti Tuija Holttinen
Kuvat PintaWorks

Uusimmat