Kontrolloitua ultraääntä

Altum Technologiesin operatiivinen johtaja Bo Malmberg osaa puhua innovatiivisesta tuotteesta selkeästi ja kansantajuisesti. Hän ei itse ole ultraääniammattilainen, vaan yrityksen toisen perustajan, Matias Tainelan, lailla it-alan osaaja.

Molemmat ovat kuitenkin viimeiset kahdeksan vuotta toimineet teollisuuden parissa muun muassa äänipohjaisten ratkaisujen parissa. Hyvä puhe ja pätevä toiminta ovat siivittäneet vasta muutaman vuoden ikäisen yrityksen maailmalla jo laajasti tunnetuksi.

Altum Technologies sai huiman nosteen toissa syksyn Slush-tapahtumassa, jossa tuore cleantech-alan laitevalmistaja voitti pitchauskilpailun. Bo Malmberg toteaa, että hyvän myyntiesittelyn pohjana tulee aina olla yleisön tahto ja tarve.

”Teknologiamme on monimuotoista ja monimutkaistakin. Iso osa kuulijoista ei ole prosessiteollisuuden asiantuntijoita. Pitää miettiä, miten kuulija ymmärtää, mitä olemme tekemässä ja ennen kaikkea miksi teemme sitä. Usein asiaa voi tuoda esiin konkreettisilla esimerkeillä”, Malmberg selventää.

Slushin jälkeen Altum on saanut yhteydenottoja ympäri maailman.

 ”On ollut mahtavaa huomata, että omien alojensa suurimmat yhtiöt ovat kiinnostuneet tuotteestamme. Kansainvälinen näkyvyys erilaisissa julkaisuissa ja teknologiayritysten sivuilla mahdollistaa sen, että meidät on entistä helpompi löytää”, Malmberg kertoo.

Yrityksessä osattiin odottaa näkyvyyttä, mutta ei sitä, että asiat etenevät saman tien suoraan projekteiksi alan suurimpien tekijöiden kanssa.

”Tällä hetkellä meillä on jo vakituista toimintaa Yhdysvalloissa. Niistä vastaa yhtiön markkinointijohtaja Esteban Soto.”

Ympäristönäkökulmat ja taloudellisuus

Altumin tuotteelle, eli ultraäänellä teollisuuden prosessilaitteita puhdistavalle teknologialle, riittää kysyntää. Ratkaisu toimii niin metsäteollisuuden kuin kaivosteollisuuden aloilla, elintarvikealalla ja vaikka jätevesien käsittelyssä. Mahdollisia toiminta-alueita on paljon.

”Teknologiamme sopii kaikkeen teollisuuteen, jossa tarvitaan prosessin ja laitteiston puhdistamista ja lian kertymisen estämistä samanaikaisesti, kun prosessi on käynnissä – eli ilman tuotantoseisokkeja.”

Erikokoisia tuotantolaitoksia varten järjestelmä on täysin modulaarinen. Altumin ratkaisu on myös mobiili, eli puhdistusta voidaan tehdä pala kerrallaan.

Bo Malmberg muistuttaa nykyään aiheellisesti puheena olevista päästöistä ja niiden aiheuttamista ympäristöhaitoista.

”Meidän teknologiallamme asialle voidaan tehdä paljon jo nyt. Pyrimme luomaan ymmärrystä, että aina ei tarvitse odottaa jotain täysin uuden tyyppistä tuotantoteknologiaa, joka on kenties puhtaampi tai energiatehokkaampi.”

Altum Technologies

  • Perustettu: 2016
  • Henkilöstöä: 29
  • Tuote: Keskusyksiköllä ohjattava ultraäänipuhdistusjärjestelmä teollisuuden tarpeisiin.
  • Visio: Viiden vuoden kuluessa Altum on hyvin merkittävä globaali järjestelmätoimittaja erityyppisille teollisuuden aloille.

Teksti Tuija Holttinen
Kuva Altum Technologies

Uusimmat