Jyväskyläläinen Wintech suuntaa kansainvälisille markkinoille

Kari Koirikivi (vas.) ja Mikko Ilola havaitsivat paperikoneteollisuuden palveluksessa työskennellessään, että telojen pinnan kuluneisuus ja epäsymmetrisyys haittaavat tuotantoa.

Wintech Oy:n telahiontalaitteet nostavat paperi-, kartonki- ja terästehtaiden tuottavuutta. Jyväskyläläinen yritys suuntaa kansainvälisille markkinoille.

”Yrityksemme on mikroyritys. Tämän pienempää, kansainvälisillä markkinoilla toimivaa teknologiayritystä ei voi ollakaan”, toteavat yrityksen omistajat Mikko Ilola ja Kari Koirikivi.

Koirikivi perusti Wintech Oy:n vuonna 2006 kahden muun kumppanin kanssa. Telojen hiontalaitteisiin ja palvelutoimintaan erikoistuneen yrityksen suunnittelutoimisto ja pieni koepaja sijaitsevat Jyväskylän Kivääritehtaan vanhassa teollisuusmiljöössä.

Telojen pyöreänä pysyminen on olennainen osa monen teollisuuslaitoksen tuotantoprosessia. Jos telan pinta on epäsymmetrinen tai kulunut, tuote ei ole hyvälaatuinen tai tela ei pysty hyödyntämään esimerkiksi paperin valmistukseen tarvittavaa sellumassaa ihanteellisesti.

Juuri tämä epäkohta oli Wintechin perustamisen taustalla. Yrittäjillä on nimittäin vuosien kokemus paperikoneteollisuuden huolto-, tuotekehitys- ja myyntitehtävistä Suomessa ja ulkomailla.

Yrityksellä on kolme tuotelinjaa: telahiomakoneisiin asennettavat laitteet, paperikoneisiin asennettavat in-machine-laitteet sekä palvelutoiminta. Yrityksen keihäänkärkituotteena Ilola ja Koirikivi pitävät patentoimaansa BarringKiller-tuotetta.

Monet suuret laitetoimittajat Suomessa käyttävät Wintechin tuotteita ja palveluja. Kansainvälisille markkinoille pääseminen on vaativaa ja vie oman aikansa, Ilola ja Koirikivi kertovat. Yhtiö tähtää kuitenkin ulkomaille. Tähän mennessä myyntiä on ollut muun muassa Ruotsiin, Ranskaan, Alankomaihin ja Unkariin.

Koko artikkeli on luettavissa Paperi ja Puu -lehdessä 3/2012.

Tilaa Paperi ja Puu -lehti.

Uusimmat