Juuso Walden paperialan Hall of Fameen

Henri Häggblom, jonka isä Ingmar Häggblom myötävaikutti Juuso Waldenin nimitykseen Hall of Fameen, sekä Waldenin tytär Riitta Wrede juhlatilaisuudessa Appletonissa.

Edesmennyt vuorineuvos Juuso Walden (1907–1972) liitettiin lokakuussa 2012 yhdysvaltalaiseen paperialan merkkihenkilöiden Hall of Fameen. Walden nimettiin Hall of Fameen juhlatilaisuudessa Appletonissa Wisconsinin osavaltiossa, jossa kunnianosoituksen vastaanotti Juuso Waldenin tytär Riitta Wrede.

Valintaperusteiden mukaan Juuso Walden oli Suomen teollisuuden tärkeimpiä ja näkyvimpiä johtajia. Hänen ansiostaan UMP:n tehtaista tuli Suomen teollisuuden esimerkkilaitoksia.

Juuso Walden työskenteli vuosina 1940–1969 isänsä kenraali Rudolf Waldenin perustaman Yhtyneet Paperitehtaat Oy:n (United Paper Mills, myöhemmin UPM) toimitusjohtajana. 1950-luvulla Walden laajensi yritystä merkittävästi, ja siitä syntyi hänen johdossaan monialainen yhtiö. Yhtiö tuotti laajasti paperia ja kartonkia sekä myöhemmin myös raaka-aineita ja komponentteja paperiteollisuudelle.

Yhtiön omistamasta Kaipolan tehtaasta tuli 1960-luvun alussa lajinsa suurin Pohjois-Amerikan ulkopuolella.

Walden oli erittäin kiinnostunut henkilöstönsä hyvinvoinnista, ja hän rakennutti työntekijöille myös asuntoja. Lisäksi Walden oli kiinnostunut urheilusta ja palkkasi useita huippu-urheilijoita UPM:n palvelukseen.

Juuso Walden jäi eläkkeelle vuonna 1970 ja kuoli vuonna 1972.

Hall of Fameen nimettiin tänä vuonna Suomesta myös professori Hannu Paulapuro.

Uusimmat