Helppoa ja turvallista akustiikkaa

Oletko joskus koulun käytävällä tai vaikka ravintolassa pohtinut, miten paljon häly voi häiritä tai miettinyt, miksei akustiikkaan ole kiinnitetty riittävästi huomiota? Levoton ympäristö vaikeuttaa keskittymistä ja aiheuttaa stressiä.

Hyvä akustiikka onkin oleellinen osa viihtyvyyttä. Erilaisilla akustiikkaratkaisuilla on helppo vähentää jälkikaikua lähes missä tahansa tilassa.

Vantaalaisyritys Lumirin kotimaisesta puukuidusta valmistama akustinen ja saumaton pinta on sisäilmalle turvallinen tuote. Se eroaa kilpailijoistaan monessa suhteessa.

”Lumir ei käytä terveydelle haitallisia mineraalivilloja tuotteissa, vaan ne tehdään kotimaisista luonnonkuiduista. Myös tuotteissamme käytetyt liima-aineet ovat puupohjaisia. Akustiikkaratkaisuillamme pyrimme tehostamaan lisäksi rakentamisen prosessia yksinkertaistamalla rakenteita”, kertoo tuotekehitysjohtaja Tuomas Hänninen Lumirilta.

Työvaiheita on vähemmän, koska esimerkiksi villalevyjen asennusta, saumauksia, tasoituksia tai kittauksia ei tarvita. Pinnoitteet voidaan asentaa mihin tahansa vettä kestävään pintaan. Lujuutensa ansiosta sitä voidaan käyttää katon lisäksi seinissä.

Pinnoite on akustisesti niin sanotusti läpinäkyvä, joten sen alle jäävää materiaalia, kuten reikäkipsilevyjä tai kevytsoraharkkoja, voidaan käyttää myös akustiikan parantamiseen.

Kattoviilennystä

Yritys on kehittänyt myös ­uudenlaisen tavan viilentää sisäilmaa ja parantaa samalla akustiikkaa.

Kattoviilennysjärjestelmän ideana on akustoiva, vesikiertoinen ja saumaton alakatto. Ensimmäinen jäähdytyskattojärjestelmä asennettiin yhteistyökumppanin kanssa vastikään Rettigin uuteen pääkonttoriin Bulevardille.

Yrityksen visiona on, että Lumirista tulee maailmanlaajuisesti synonyymi helpolle ja turvalliselle akustiikalle. Tuotekehitykseen ja tutkimukseen panostetaan jatkuvasti.

”Emme ainoastaan parantele olemassa olevia tuotteitamme, vaan pyrimme haastamaan tällä hetkellä akustiikassa käytössä olevat kaavat ja kehittämään täysin uudenlaisia akustisia materiaaleja. Kemistinä katson äänen käyttäytymistä hieman eri näkökulmasta kuin akustiikkaa opiskelleet”, Tuomas Hänninen kertoo.

Lumir

• Perustettu: 2009
• Henkilöstöä: 16
• Tuote: Akustiset seinä- ja kattoratkaisut
• Kenelle: julkiselle ja yksityiselle sektorille (esim. koulut, päiväkodit, virastot, ravintolat, kirkot, kulttuurilaitokset, toimistot, hotellit, kodit)
• Visio: Lumirista tulee maailmanlaajuisesti synonyymi helpolle ja turvalliselle akustiikalle.

Teksti Marjo Tiirikka
Kuva Lumir

Uusimmat