Stora Enso ja ruotsalaisen Chalmersin teknillisen korkeakoulun yrityshautomo Encubator ovat solmineet yhteistyösopimuksen innovaatiohankkeesta, joka keskittyy älykkäiden lääkepakkausten kehittämiseen.

Aloite yhteistyöhön tuli Stora Ensolta. Encubator vastaa liiketoiminnan kehityksestä yhdessä teknillisen korkeakoulun Chalmersin kanssa.

”Sopimus antaa uuden lähestymistavan innovaatioihin, jotka tukevat pakkausliiketoimintaamme. Asialle omistautuneen tiimin perustaminen luo ympäristön, joka mahdollistaa onnistuneen markkinoille tulon ja kasvuyrityksen luomisen”, sanoo Stora Enson Renewable Packaging -liiketoiminta-alueen johtaja Mats Nordlander.

Innovaatiohankkeessa kehitetään älykkäitä lääkepakkausratkaisuja. Niiden avulla pyritään ratkaisemaan lääkemääräysten noudattamiseen liittyviä ongelmia, jotka pelkästään Ruotsissa aiheuttavat vuosittain yli 20 miljardin kruunun kustannukset.

Pakkaus helpottaa potilaan ja lääkärin välistä viestintää rekisteröimällä ajankohdan, jolloin pakkauksesta poistetaan tabletit. Jos lääke unohtuu, potilas saa muistutuksen langattomasti, esimerkiksi kännykkään. Tarvittaessa muistutus voidaan lähettää myös perheenjäsenille.

Encubator on Chalmersin yrityshautomo, joka hyödyntää ideoita yhdistämällä korkean tason yrittäjyyskoulutusta ja käytännön yrityshautomotoimintaa. Ideat ovat suurimmaksi osaksi peräisin ruotsalaisesta ja kansainvälisestä teollisuudesta sekä yliopistomaailmasta. Encubator ja Chalmers ovat 15 viime vuoden aikana perustaneet yli 50 uutta yritystä.

”Innovaatioiden toteuttamisen kannalta on tärkeää pystyä hyödyntämään ja yhdistämään eri osapuolten vahvuuksia. Yhteistyö Stora Enson kanssa on oiva esimerkki siitä, miten innovaatiot voivat kehittyä nuorten yrittäjien ja asemansa vakiinnuttaneiden yritysten välisten kumppanuuksien avulla”, sanoo Encubatorin liiketoiminnan kehittäjä Linnea Olsson.

Katso video Stora Enson älykkäästä lääkepakkauksesta.